Ο Ισπανός δραματουργός Χουάν Μαγιόργκα έρχεται στην Αθήνα

Ο Ισπανός δραματουργός Χουάν Μαγιόργκα έρχεται στην Αθήνα

Δύο έργα του παρουσιάζονται αυτές τις μέρες στις αθηναϊκές σκηνές. Και ο Χουάν Μαγιόργκα, ο βραβευμένος Ισπανός θεατρικός συγγραφέας, δραματουργός και δοκιμιογράφος, έρχεται στην Αθήνα προσκεκλημένος της Πρεσβείας της Ισπανίας

Η επιστροφή της Αραμπατζή στο Mega
Ο Ισπανός δραματουργός Χουάν Μαγιόργκα έρχεται στην Αθήνα

Ανοίγουν αυλαία δύο παραστάσεις του Χουάν Μαγιόρκα, και ο Ισπανός συγγραφέας έρχεται στην Αθήνα για να τα παρακολουθήσει, αλλά και για να συνομιλήσει με το κοινό του. Την Τετάρτη 23/10 στις 19.00 το ισπανικό θέατρο, αλλά και η προσωπική του πορεία θα τεθούν επί τάπητος σε μια συζήτηση που θα συντονίσει η μεταφράστρια των κειμένων του στην Ελλάδα Μαρία Χατζηεμμανουήλ, στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23).

Γεννημένος στη Μαδρίτη το 1965, πτυχιούχος μαθηματικός και διδάκτωρ φιλοσοφίας, ο Χουάν Μαγιόργκα στράφηκε νωρίς στη συγγραφή. Ιδιαίτερα παραγωγικός, έχει γράψει πολλά θεατρικά μεταξύ των οποίων: Επτά καλοί άνθρωποι, Κι άλλη στάχτη, Ο μεταφραστής του Μπλούμεμπεργκ, Το όνειρο της Γουίνεβιρ, Ο καμένος κήπος, Angelus Novus, Γράμματα αγάπης στον Στάλιν, Ο Χοντρός και ο Λιγνός, Himmelweg, Νυχτόβια ζώα, Ο λόγος του σκύλου, Τελευταία λόγια του Χιονονιφάδα, Hamelin, Πρώτη είδηση της καταστροφής, Το αγόρι στο τελευταίο θρανίο, Φαίδρα, Η χελώνα του Δαρβίνου, Η αιώνια ειρήνη, Η γλώσσα κομμάτια, Αν ήξερα να τραγουδάω, θα είχα σωθεί, Ο χαρτογράφος, Οι γιουγκοσλάβοι, Η τέχνη της συνέντευξης και Ρέικιαβικ. Σύντομα έργα του έχουν συγκεντρωθεί στον τόμο «Θέατρο για λεπτά» ενώ έχει διασκευάσει για τη σκηνή και κείμενα των Καλδερόν, Λόπε δε Βέγα, Σαίξπηρ, Λέσσινγκ, Ντοστογιέφσκι, Μπύχνερ, Ίψεν, Κάφκα, Τσέχοφ και Ντύρενματ.

Έργα του έχουν μεταφραστεί σε 22 γλώσσες, έχουν παρουσιαστεί σε 31 χώρες και έχουν τιμηθεί με τα Βραβεία ΜΑΧ και Βάγιε-Ινκλάν και με το Εθνικό Βραβείο Θεάτρου της Ισπανίας. Στην Αθήνα ανεβαίνουν τα «Himmelweg, ο δρόμος για τον ουρανό» στο θέατρο «Altera Pars» και «Η χελώνα του Δαρβίνου» στο θέατρο «Αλκμήνη».

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, το Ινστιτούτο Θερβάντες και το Teatro Pasión. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα ισπανικά με ελληνική μετάφραση.

Κλείσιμο

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης