Στο Ηρώδειο ο Σαββόπουλος με τον «Πλούτο» του

Στο Ηρώδειο ο Σαββόπουλος με τον «Πλούτο» του

Αφού ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και κατόρθωσε να γεμίσει ασφυκτικά τα θέατρα -όπου και αν παίχτηκε- ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Διονύση Σαββόπουλου δίνει μία τελευταία παράσταση το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 9 το βράδυ

Στο Ηρώδειο ο Σαββόπουλος με τον «Πλούτο» του
Ο Διονύσης Σαββόπουλο προσεγγίζει το αριστοφανικό κείμενο με τέσσερις διαφορετικές ιδιότητες: του μεταφραστή, του ηθοποιού, του μουσικοσυνθέτη, αλλά και για πρώτη φορά εκείνη του σκηνοθέτη, και συνεργάζεται με μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

Ο κατά Σαββόπουλο «Πλούτος» του Αριστοφάνη αφού ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και κατόρθωσε να γεμίσει ασφυκτικά τα θέατρα-όπως το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου -δίνει μία τελευταία παράσταση το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Κλείσιμο
Στον ρόλο του Χρεμύλου ξεχωρίζει ο Νίκος Κουρής, τον Καρίωνα ερμηνεύει ο Χρήστος Λούλης και εκείνον της Πενίας η Αμαλία Μουτούση. Τον τυφλό Πλούτο ερμηνεύει ο Μάκης Παπαδημητρίου ενώ ο «Νιόνιος» ενσαρκώνει τον Άγγελο -Εξάγγελο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη συνάντηση του μουσικοσυνθέτη με την αριστοφανική κωμωδία. Το καλοκαίρι του 1985, ο Διονύσης Σαββόπουλος είχε γράψει τη μουσική για τον «Πλούτο» στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι.

Το βασικό καστ πλαισιώνεται από μία ομάδα μουσικών, τραγουδιστών, χορευτών και ηθοποιών.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου,  Μακρυγιάννη , τηλ: 210 3241807, ΄Ωρα:  21.00.

Τιμές εισιτηρίων: 60 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη), 50 ευρώ (Α’ ζώνη), 35 ευρώ (Β’ ζώνη), 25 ευρώ (Γ’ ζώνη), 20 ευρώ (άνω διάζωμα), 15 ευρώ (άνω διάζωμα - φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ).

Προπώληση: θέατρο Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9 - 11), καταστήματα Παπασωτηρίου, Seven Spot, ηλεκτρονικά:  viva.gr.

Πάρτε μία «γεύση» από την παράσταση


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης