Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Έναρξη με Τερέσα ντε Κεερσμάκερ

Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Έναρξη με Τερέσα ντε Κεερσμάκερ

Διεθνείς σημαντικές παρουσίες στο Φεστιβάλ και φέτος, λήξη με το "ΜΕΣΑ" του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Έναρξη με Τερέσα ντε Κεερσμάκερ

Μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα για τον πολιτισμό, μπορεί να μας διακατέχει ένα σφίξιμο και μια αβεβαιότητα για το Φθινόπωρο που έρχεται αλλά ευτυχώς μεγάλες διοργανώσεις όπως το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, εξακολουθούν και παραμένουν εν ζωή, προσφέροντας υπέροχο θέαμα στο ελληνικό κοινό.

Κλείσιμο
Παρ' όλο που φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού θα κρατήσει μόνο μια εβδομάδα -από 18 ως 25 Ιουλίου, φέτος γιορτάζει τη λειτουργία του δικού του χώρου, του σπιτιού του.

Το Μέγαρο Χορού στο οποίο θα εγκαινιαστεί και η 19ης διοργάνωσης την Πέμπτη 18 Ιουλίου, με την παράσταση «Drumming» της Αν Τερέζα Ντε Κεερσμάκερ. Η παράσταση αποτελεί θεσμό για την ιστορία του χορού. Μια ακόμα εξίσου ρηξικέλευθη παράσταση είναι και το «What the body does not remember» του Βιμ Βαντεκέιμπους που θα παιχτεί στις 21/7.

Και ο Ρασίντ Ουραμντάν θα είναι στο Φεστιβάλ στις 21/7 με την σόλο παρουσίαση «Exposition universelle», ένα βαθιά ποιητικό έργο που πραγματεύεται την αποκρυστάλλωση των ιδεολογιών και της πολιτικής ιστορίας στην εικόνα του σώματος.

Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί και το νέο χορογραφικό ταλέντο της Γαλλίας, ο νιγηριανής καταγωγής Κούντους Ονικέκου (19, 20/7) με την παράστασή του «STILL/life», αλλά και ο Φαμπιάν Μπάρμπα, ο ταλαντούχος χορευτής από το Εκουαδόρ, με το «Μια βραδιά χορού της Μαίρη Βίγκμαν» (22/7).

Παρ' όλα αυτά οι Έλληνες χορογράφοι, σπουδαίοι και ισάξιοι των ξένων καλλιτεχνών είναι το επίκεντρο του φετινού Φεστιβάλ.

Η Ίρις Καραγιάν με την ομάδα της «Ζήτα» θα παρουσιάσει το έργο «Μητέρες» στις 23/7, ο Γιάννης Μανταφούνης συμμετέχει με το «Pausing» στις 24/7 και οι Αγγελική Στελλάτου και Ιωάννα Αποστόλου ερμηνεύουν το ντούο «Οι μικρές ζωές ή το σώμα που κατοικώ» επίσης στις 24/7 και, τέλος, ο Γιάννης Νικολαΐδης αποτίει φόρο τιμής στον Βάσλαβ Νιζίνσκι με την παράσταση «Απομεσήμερο ενός Φαύνου 100+1 χρόνια μετά».

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με μια προβολή-εγκατάσταση βασισμένη στην παράσταση «ΜΕΣΑ» του Δημήτρη Παπαϊωάννου (25/7) την οποία ο δημιουργός θα στήσει ειδικά για το Φεστιβάλ Καλαμάτας στο Αμφιθέατρο του Κάστρου.

Για μια ακόμη φορά, η διοργάνωση περιλαμβάνει και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης