Τελικά συνέβη στην Ελλάδα

Τελικά συνέβη στην Ελλάδα

Μια ενδιαφέρουσα θεατρική έρευνα σχετικά με τις σχέσεις Ελλήνων- Φιλελλήνων παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο-Αίθουσα Εκδηλώσεων κτιρίου Τσίλλερ 

Τελικά συνέβη στην Ελλάδα
Με τίτλο «Συνέβη στην Ελλάδα - Έλληνες και Φιλέλληνες - Μια δύσκολη σχέση “αγάπης” και “μίσους”, με τραγική κατάληξη» θα παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη από 23 Νοεμβρίου έως 14 Δεκεμβρίου η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Θεάτρου με επιμέλεια Νίκου Χατζόπουλου, η οποία επανέρχεται μετά από την μεγάλη απήχηση την οποία γνώρισε στις αρχές του έτους.

Με σκοπό να διευρύνει τον εικαστικό του ρόλο, το Εθνικό Θέατρο επαναφέρει την σειρά σκηνικών δράσεων η οποία είναι βασισμένη σε ντοκουμέντα από την σύσταση του νέου Ελληνικού κράτους μέχρι και τις μέρες μας.  

Κλείσιμο
Σκοπός είναι η επεξήγηση της σημερινής ταυτότητάς μας μέσα από την ερμηνεία κομβικών σημείων της πρόσφατης ιστορίας μας. Η δημιουργία γόνιμων συζητήσεων για τις θέσεις και τις προθέσεις των Φιλελλήνων και τον ρόλο τους στην διαμόρφωση του νέου Ελληνικού κράτους και της ταυτότητάς μας παράλληλα. 

Διαβάζουμε στο site του Εθνικού Θεάτρου:
«Ποιοι ήταν αυτοί οι Ευρωπαίοι που ήρθαν να αγωνιστούν για την ελληνική υπόθεση; Γιατί ήρθαν; Τι περίμεναν να βρουν; Ποια ήταν η γνώμη τους για εμάς, και ποια η δική μας για αυτούς; Σε τι πέτυχαν και σε τι απέτυχαν; Κατόρθωσαν τελικά να συνεννοηθούν με τους Έλληνες;» 

Συντελεστές
Επιστημονικός σύμβουλος: Άννα Καρακατσούλη
Γενική επιμέλεια σειράς: Νίκος Χατζόπουλος
Σύμβουλος δραματουργίας: Πλάτων Μαυρομούστακος
Συντονισμός ερευνητικής - δραματουργικής ομάδας: Ολυμπία Γλυκιώτη, Ελένη Κουτσιλαίου
Με τη συμμετοχή ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου.

Info
Εθνικό Θέατρο - Αίθουσα Εκδηλώσεων κτιρίου Τσίλλερ
Αγίου Κωνσταντίνου 22-24
Τηλ: 210 5288170-171
www.n-t.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης