O Φασουλής συναντά τον Στροχάιμ

O Φασουλής συναντά τον Στροχάιμ

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

O Φασουλής συναντά τον Στροχάιμ
Το Citylifε δοκιμάζει κρασί στο Tappo di vino, παρακολουθεί την παράσταση «Στροχάιμ», βλέπει τον Γιάννη Αντωνίου να χορεύει, ψωνίζει στο Vakinspire και ακούει τον Χρήστο Νινιό.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
όπως προβάλλεται από
Κλείσιμο
το κανάλι Novalifε της Nova!

Στροχάιμ

Ο Δημήτρης Δημητριάδης γοητευμένος από την παράξενη και σύνθετη προσωπικότητα του Αυστροαμερικανού σκηνοθέτη και ηθοποιού Έριχ Φον Στροχάιμ, αλλά και από τις μοναδικές ερμηνείες τόσο του ίδιου όσο και της Γκλόρια Σουάνσον στην ταινία «Η Λεωφόρος της Δύσης», γράφει τον «Στροχάιμ». Πρόκειται για ένα λυρικό κείμενο, που ξεκινά εκεί… που η ταινία τελειώνει. O Σταμάτης Φασουλής λοιπόν συναντά τον Δημητριάδη για πρώτη φορά επί σκηνής στο θέατρο Από Μηχανής από τις 24 Απριλίου. Τη Νόρμα Ντέσμοντ υποδύεται η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, σε μια τελευταία συνάντηση με τον Στροχάιμ που ερμηνεύει ο Άκις Βλουτής. Τον τρίτο κομβικό ρόλο, εκείνον της Ντενίζ, της επί 20 χρόνια συντρόφου του Στροχάιμ, ερμηνεύει η Αγλαϊα Παππά.

Tips
Το Από Μηχανής Θέατρο βρίσκεται Ακαδήμου 13 στο Μεταξουργείο.

Tappo di vino

Εκεί που για πολλές δεκαετίες βρισκόταν η ταβέρνα το «Κιούπι» υπάρχει πλέον ένας industrial χώρος με ζεστά χρώματα και art στοιχεία. Το Tappo di vino είναι το νέο wine restaurant του Κολωνακού με επιβλητική είσοδο και προσεγμένο μενού. Σιδερένια δένδρα στην είσοδο, μια μεταλλική μπαλαρίνα να δεσπόζει αμέσως μετά τα πρώτα σκαλοπάτια και καφέ δερμάτινες καρέκλες να σπάνε λίγο το μάρμαρο που έχει επιλεχθεί για τη διακόσμηση. Τον κατάλογο με τα κρασιά απαρτίζουν 120 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, 20 από αυτές και σε ποτήρι, ενώ από το φαγητό αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε το ριζότο με μελάνι σουπιάς και καραβιδοουρές καθώς και την παντσέτα με πουρέ κολοκύθας και κατσικίσιο τυρί.

Tips
To Tappo di vino βρίσκεται Σκουφά 1, στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας.

Χρήστος Νινιός

Ο Χρήστος Νινιός, τραγουδοποιός με ευαισθησία και μια άγρια ομορφιά στoυς στίχους του, έκανε αίσθηση πριν λίγους μήνες όταν το τραγούδι «Γράμμα στο Θεό» πρωτοακούστηκε στο ραδιόφωνο. Η ιδιαίτερη φωνή του και οι στίχοι της Μαριεύης Μήτρου συνθέτουν ένα τραγούδι που συγκινεί, ενώ έδωσε και το όνομά του στον δεύτερο προσωπικό του δίσκο που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τη Feelgood. Το άλμπουμ περιλαμβάνει εννέα τραγούδια, τα περισσότερα σε μουσική και στίχους του Χρήστου Νινιού. Σε δύο τραγούδια τους στίχους υπογράφουν οι Μαριεύη Μήτρου και Sunny Mπαλτζή, ενώ ένα τραγούδι έχει γράψει και ο Νίκος Φραγκάκης. Ξεχωριστή στιγμή η διασκευή του τραγουδιού «Γυναίκα» του Χρήστου Θηβαίου, στο οποίο συμμετέχει και ο ίδιος επαναπροσδιορίζοντας ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του.

Tips
Στις 23 Απριλίου ο Χρήστος Νινιός εμφανίζεται στον Σταυρό του Νότου Club με την Παυλίνα Βουλγαράκη.

Scale #1:100

Ο χορογράφος Γιάννης Αντωνίου και η ομάδα του KUNST-STOFF φέρνει για πρώτη φορά επι σκηνής ένα φεστιβάλ που έχει να κάνει με την κλίμακα. Το Scale #1:100 παρουσιάζεται στο Σύγχρονο Θέατρο έως τις 26 Απριλίου και αποτελεί ένα σημείο συνάντησης όλων των τεχνών με κέντρο το σώμα. Μια σκέψη πάνω στον χορό και στην κοινωνική του οργάνωση. Μια συζήτηση που γίνεται εδώ, όπως εκφραζόταν τα τελευταία 15 χρόνια στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια. Ο διεθνούς φήμης χορογράφος έχει αποσπάσει διακρίσεις από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου και η KUNST-STOFF productions, η διεθνής εταιρεία παραγωγής σύγχρονου χορού που ίδρυσε στο Σαν Φρανσίσκο το 1998 μαζί με τον Tomi Paasonen, από το 2015 έχει την έδρα της στην Αθήνα.

Tips
Το Σύγχρονο Θέατρο είναι Ευμολπιδών 45, στο Γκάζι.

Vakinspire

Διαβάζοντας κανείς την περιγραφή της σελίδας του Vakinspire, αντιλαμβάνεται αμέσως τις προθέσεις του χώρου: «Ο χώρος Vakinspire δημιουργήθηκε για να καθοδηγήσει δημιουργικά στο χώρο της γυναικείας μόδας, της διακόσμησης και της διοργάνωσης ιδιαίτερα ατμοσφαιρικών εκδηλώσεων». Οπως εξηγεί η εμπνεύστριά του, κ. Βάκη Κακρή, τα παραπάνω λεγόμενα ισχύουν επακριβώς: «Εμπνεύστηκα στη διαδρομή αναζήτησης του νέου μου γραφείου που είναι συγχρόνως και μαγαζί. Ως πνεύμα δημιουργικά ανήσυχο κατέληξα σ' αυτόν τον χώρο. Βασικός στόχος είναι ένα concept που να συνδυάζει την ποιοτική μόδα και διακόσμηση αλλά και τη διοργάνωση ιδιαίτερων events, πλεγμένα και τα τρία σε έναν ιστό ατμοσφαιρικής και ιδιαίτερης αισθητικής».

Tips
Ο χώρος βρίσκεται στην οδό Σπευσίππου 1 στο Κολωνάκι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης