Η νέα αγωνιστική McLaren

Η νέα αγωνιστική McLaren

Μετά τις σκοτεινές φωτογραφίες, η βρετανική μάρκα έριξε… άπλετο φως πάνω στο νέο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τις πίστες.

Η νέα αγωνιστική McLaren
Η 570S GT4 θα λάβει μέρος αρχικά στο βρετανικό πρωτάθλημα GT με την ομάδα της Black Bull Ecurie Ecosse. Ο θεσμός περιλαμβάνει 9 αγώνες, ανάμεσά τους και αυτόν στην πίστα του Σπα, στο Βέλγιο.

Ο κινητήρας V8 twin turbo των 3.799 cc προέρχεται από το πολιτικό μοντέλο, όπως και το 7τάχυτο κιβώτιο που στέλνει τη ροπή στους πίσω τροχούς. Η πρώτη εμφάνιση θα γίνει το διήμερο 16-17 Απριλίου στο Μπραντς Χατς της Αγγλίας.

Κλείσιμο


Η 570S GT4 βασίζεται στο ίδιο ανθρακονημάτινο πλαίσιο MonoCell II που συναντάμε σε άλλα μοντέλα της Sports Series. Φέρει αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει την μεγάλη πίσω αεροτομή, μεγάλο εμπρός splitter και επίπεδο πάτωμα. Τα σλικ ελαστικά προέρχονται από την Pirelli και «ντύνουν» τροχούς 18 ιντσών. Έχουν γίνει βέβαια προσθήκες στο κομμάτι της ασφάλειας, όπως το εγκεκριμένο από τη FIA roll cage και το σύστημα πυρόσβεσης.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η McLaren θα παρουσιάσει την 570S Sprint, η οποία προορίζεται για track days και όχι για αγώνες. Θα δίνεται πάντως η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες της να την αναβαθμίσουν στις προδιαγραφές GT4.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης