Έρχεται ο Σουηδός αντίπαλος των X1, Q3, GLA

Έρχεται ο Σουηδός αντίπαλος των X1, Q3, GLA

Το Σουηδικό αντίπαλο δέος στο Γερμανικό... κατεστημένο της κατηγορίας των μικρομεσαίων πολυτελών crossover, ετοιμάζουν με πυρετώδεις ρυθμούς στην Volvo.

Αποκάλυψη: Έρχεται το Volvo XC40
Συνεχίσουν με τέρμα το γκάζι στη Σουηδία, με την Volvo να σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της... Kαι πώς να μη γίνεται αυτό όταν τα νέα μοντέλα της όπως είναι το V40 και τα νέα S60, V60, XC60 ξεπερνούν κάθε εμπορική προσδοκία.

Ετσι οι Σουηδοί ετοιμάζουν τα επόμενα βήματά τους μεταξύ των οποίων και το «μικρό» SUV τους το οποίο θα μπει στην κατηγορία που κατοικοεδρεύουν σήμερα η BMW X1, το AUDI Q3 και σύντομα η Mercedes GLA.
Κλείσιμο

Το XC40 (αυτό είναι το πιο πιθανό όνομα) θα τοποθετηθεί στη σειρά XC, κάτω από το επερχόμενο, ολοκαίνουργιο XC90 (το αναμένουμε στα τέλη του χρόνου) και το XC60, το οποίο ανανεώθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το αυτοκίνητο θα «χτιστεί» στο δάπεδο του V40 και σχεδιαστικά θα διαθέτει μία… καθαρόαιμη SUV μορφή, παίρνοντας έτσι αποστάσεις από το V40 CrossCountry, το οποίο επίσης πηγαίνει πολύ καλά εμπορικά στην Ευρωπαϊκή αγορά.
Το αυτοκίνητο θα είναι αποκλειστικά τετρακίνητο, ενώ εκτός των γνώριμων κινητήρων βενζίνης, θα δούμε τη νέα γκάμα πετρελαιοκινητήρων που εξελίσσει αυτή την περίοδο η Volvo, στο εργοστάσιο κινητήρων που διαθέτει στο Σκέβντε της Σουηδίας. Κινητήρες που αναμένεται να αποτελέσουν ένα ακόμη ατού στη μάχη που δίνουν οι Σουηδοί με τους κατασκευαστές premium μοντέλων, κυρίως από τη Γερμανία.

Αυτή η νέα τεχνολογία των 4κύλινδρων κινητήρων ονομάζεται VEA (Volvo Engine Architecture) και φέρει την τεχνολογία i-ART. Πιο συγκεκριμένα, μέσω μικροϋπολογιστών ελέγχεται ανά πάσα στιγμή η πίεση ψεκασμού και προσαρμόζεται ανάλογα η ποσότητα του καυσίμου που ψεκάζεται σε κάθε θάλαμο καύσης.
Το XC40 αναμένεται στην αγορά στα τέλη του 2014…


Διαβάστε ΕΔΩ: Kαι η Lexus στην κατηγορία των μικρομεσαίων crossover






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης