Η δικτατορία των απατεώνων
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Η δικτατορία των απατεώνων

Μια ιστορία. Ενός Ελληνα. Το περιστατικό το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Ομως δεν λέω ονόματα. Αλλά όποιος εκ των πολιτικών δεν με πιστεύει, ιδιαιτέρως οι «αριστεροί» και Συριζαίοι, ευχαρίστως να τα αποκαλύψω προς απάλειψη κάθε ίχνους αμφιβολίας!

Από την Κατερίνη αυτός ο ήρωας της εργασίας. Μετανάστης και «γκασταρμπάιτερ». Καταλήγει προλετάριος σε βιομηχανική μονάδα στο Βίνεντεν, χιλιόμετρα από τη Στουτγκάρδη! Αυτή είναι η πρώτη πράξη του προσωπικού του Γολγοθά!

Υστερα από 14 χρόνια αδιάλειπτου μόχθου εργασίας, προδομένος από την καρδιά του, επιστρέφει στην πατρίδα του. Φυσικά οι «κακοί» και «ανθέλληνες» Γερμανοί αποκαθιστούν την υγεία του. Και φυσικά, το «κακό» γερμανικό ασφαλιστικό σύστημα του χορηγεί σύνταξη που τη λαμβάνει την πρώτη κάθε μήνα. Με αυτή τη σύνταξη ζούσαν εκείνος, η γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους!

Κλείσιμο
Η δεύτερη πράξη του Γολγοθά γράφεται με δεύτερο επεισόδιο στην κλονισμένη υγεία του. Αυτή τη φορά με εγκεφαλικό. Και συμβαίνει το εξής αποκαλυπτικό. Το «κακό» ασφαλιστικό σύστημα στέλνει αμέσως στην Κατερίνη τέσσερις «ανθέλληνες» Γερμανούς γιατρούς προκειμένου να διαπιστώσουν, να γνωματεύσουν, αλλά και να θεραπεύσουν!

Αποτέλεσμα; Επειδή πράγματι το εγκεφαλικό ήταν γεγονός, το «κακό» ασφαλιστικό σύστημα σχεδόν διπλασιάζει τη μηνιαία σύνταξη ενός Ελληνα προλετάριου που εργάστηκε 14 χρόνια στη Γερμανία! «Ετσι μεγαλώσαμε», μου εξομολογήθηκε η κόρη του. «Ετσι σπουδάσαμε»!

Η τρίτη και τελευταία, μοιραία, πράξη συνέβη πριν από μία εβδομάδα, όταν «εγκατέλειψε» οριστικά. Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας, βασάνων και αγωνίας, μπαινοβγαίνοντας στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Ενας «ανώνυμος». Ενας λεβέντης. Ενας Ελληνας. Ενας ήρωας της εργασίας!

Τα συμπεράσματα μοιάζουν με χαστούκια και καρπαζιές που πέφτουν κατακλυσμιαία στα κεφάλια του ανυπόληπτου, «ιθαγενούς» πολιτικού προσωπικού. Γιατί υποδειγματικό το ασφαλιστικό σύστημα της δεξιάς Γερμανίας. Ακόμα και οι «γκασταρμπάιτερ» απολαμβάνουν περίθαλψη, θεραπεία και σύνταξη αξιοπρεπούς διαβίωσης!

Γιατί εν Ελλάδι, ακόμα και στην εποχή των παχιών αγελάδων, κάθε μετανάστης θεωρούνταν μίασμα, υποψήφιος βιαστής, δολοφόνος και «βάρβαρος». Γιατί και τότε και τώρα πόσοι εξ αυτών των «μιασμάτων» είναι καταχωρημένοι ως κανονικοί εργαζόμενοι και όχι ως «μαύροι», «ανύπαρκτοι» και «αόρατοι»; Σχεδόν όλοι!

Αλλά και επειδή εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες της εργασίας λαμβάνουν ψίχουλα, με καθυστερημένα ψαλιδισμένα μεροκάματα. Ασε τους άλλους που σαν τους μετανάστες είναι κι αυτοί στοιβαγμένοι στη «μαύρη» ελαστική εργασία!

Αλλά και επειδή η «αριστερή» Ελλάδα, κάτοχος του χειρότερου εργασιακού καθεστώτος με τα πιο κατεστραμμένα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά και επειδή περισσεύει η υποκρισία όταν ο ίδιος ο εργοδότης εξοργίζεται με τη φοροδιαφυγή και την καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων ενώ την ίδια στιγμή πορεύεται με ανασφάλιστο προσωπικό και τη γνωστή λογική «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»!

Θέλετε παράδειγμα; Το εξασφάλισα από το γραφείο πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Οπου κάποιος μικρομεσαίος και φίλος του κόμματος, χωρίς να έχει υποστεί ίχνος χρεοκοπίας, ομολόγησε περιχαρής ότι δεν πληρώνει ΔΕΗ. Ετσι ο λογαριασμός εκτινάχθηκε στα 10 χιλιάρικα και έτσι αυτός ο Ελληνάρας κατάφερε να το διαπραγματευτεί, με αποτέλεσμα η αποπληρωμή της οφειλής να συμφωνηθεί στα 21 ευρουδάκια μηνιαίως!

Αυτά τα «προτερήματα» της «αριστερής» Ψωροκώσταινας. Οχι μόνο από τους «αριστερούς» κυβερνητικούς σχεδιασμούς αλλά και από μέρος της κοινωνίας. Αχαλίνωτη και ασύδοτη φοροδιαφυγή. Αγρια εκμετάλλευση μέσω της μαύρης - ελαστικής εργασίας. Μαζικό πλιάτσικο σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Και εξαέρωση των ασφαλιστικών ταμείων. Εξαπατούν, φοροδιαφεύγουν και δεν πληρώνουν!

Ποια δημοκρατία και κουραφέξαλα. Η δικτατορία των απατεώνων και η κόλαση των νομοταγών και των μικρών ηρώων!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ