Ο δισυπόστατος ΣΥΡΙΖΑ
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Ο δισυπόστατος ΣΥΡΙΖΑ

Το φαινόμενο του δισυπόστατου  ΣΥΡΙΖΑ εντείνεται όσο η κυβέρνηση προχωρά πιο βαθειά στην εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.

Με την ψήφιση του μνημονίου οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην απεργία και στις πορείες διαμαρτυρίας  κατά της κυβέρνησης για να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα. Στις αρχές του μήνα επίσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευαγ. Αποστόλου έφερε για ψήφιση τροπολογία για σταδιακή επιστροφή από 725.000 αγρότες, επιδοτήσεων ύψους 320 εκατ. που είχαν δοθεί το 2008-2009 με το πακέτο Χατζηγάκη, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Κυβέρνηση και ο ίδιος υπουργός.

Ο υπουργός Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης αφού υπέγραψε τη σύμβαση για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων,  όταν του επιτέθηκε η  αντιπολίτευση στη Βουλή  είπε ότι διαφωνεί με τον τρόπο παραχώρησης και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για τις συμβάσεις που έκανε... και ο ίδιος υπέγραψε. Ο πρωθυπουργός σε μήνυμα που έστειλε σε επενδυτικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη κάλεσε τους επενδυτές να εμπιστευτούν για τις επενδύσεις τους την Ελλάδα και την Κυβέρνηση.

Κλείσιμο
Πολύ ορθά ο κ. Τσίπρας καλεί τους ξένους επενδυτές να προτιμήσουν την Ελλάδα, αλλά δεν είναι οξύμωρο  να απευθύνει  μια τέτοια έκκληση   όταν η κυβέρνηση του, την ίδια στιγμή προτείνει στην Τρόικα την αύξηση των εισφορών για εργοδότες και εργαζόμενους;   Ο ΣΕΒ παρουσίασε πρόσφατα στοιχεία  σύμφωνα με τα οποία  έως και το 60% των μισθών καταλήγει σε φόρους και εισφορές. Το συγκεκριμένο ποσοστό στην Ελλάδα είναι 70% παραπάνω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τον ΣΕΒ. Πολιτικός σουρεαλισμός, απλή σύγχυση, επικοινωνιακή τακτική, ελληνικό παράδοξο ή λίγο από όλα; Οποια ερμηνεία κι αν δώσει κανείς, η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση πορεύεται με το δόγμα άλλα λέω , άλλα εννοώ κι άλλα κάνω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ