Καλύτερος ο τελευταίος μήνας του χρόνου
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Καλύτερος ο τελευταίος μήνας του χρόνου

Θα ξεπεραστούν πολλές δύσκολες αστρολογικές επιρροές τον Δεκέμβριο, ειδικά απ' τα μέσα του μήνα και μετά, γιατί έως τότε, οι εκρηκτικές όψεις του Άρη κρατούν ακόμα το κλίμα πολεμικό. Τα Χριστούγεννα όμως αναμένονται ευχάριστα.

Οι ισχυρές όψεις του Άρη είναι απ' τα τελευταία βαριά αστρολογικά προσκόμματα της περιόδου. Συγκεκριμένα, στις 6/12 και 11/12 αντίστοιχα, θα σχηματίσει με ακρίβεια δύσκολες γωνίες με Πλούτωνα και Ουρανό, οι οποίες ήδη απ' το Νοέμβριο ηχούν τα τύμπανα του πολέμου και εφιστούν την προσοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις, διπλωματικά επεισόδια, τρομοκρατικά χτυπήματα αλλά και σε σοβαρά ατυχήματα. Επίσης προσοχή στην εγκληματικότητα και στις αυτοκαταστροφικές κινήσεις. Οι τάσεις βίας και στυγερών εγκλημάτων αυξάνουν, το ίδιο και ο θυμός και ο εγωισμός που τυφλώνει.

Ωστόσο οι θετικές όψεις του Ουρανού (1/12 και 9/12) προσφέρουν εκείνες τις μέρες διάφορες λύσεις και διεξόδους, όπως και έξυπνες ιδέες, ενώ επιτρέπουν στη ζωή μας να προχωρήσει. Πολλά θέματα προοδεύουν τώρα και με σχετικά γρήγορους ρυθμούς. Βοηθούν επίσης την αποκόλληση απ' το παρελθόν. Αίσθημα ανανέωσης.

Κλείσιμο
Κοντά στις 4/12, το τετράγωνο Ερμή-Δία ωθεί σε πολυλογία κι επιπόλαια λόγια, με αρκετή αοριστία. Υπερβολές στο λόγο και τη γραφή, δογματισμός, φανατισμός. Επίσης επιπολαιότητα, σπατάλες, υπεραισιοδοξία και κακές εκτιμήσεις προκαλεί το τετράγωνο Ήλιου-Δία κοντά στις 14/12, όμως οι όψεις αυτές αυξάνουν το χιούμορ και την καλή διάθεση.

Το πολύ ρομαντικό τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα που κορυφώνεται στις 11/12 προσφέρει ονειρικές ερωτικές στιγμές, ενώ ευνοεί ιδιαίτερα την τέχνη. Σωτήρια έσοδα για πολλούς τις μέρες εκείνες.

Θα έχει τις ακρότητές της αυτή η περίοδος, γι' αυτό προσοχή σε υπερβολές κάθε είδους, όμως τουλάχιστον υποχωρεί η κατάθλιψη και οι σοβαρές απογοητεύσεις και διαψεύσεις των τελευταίων μηνών.

elenastra@hotmail.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ