Πειρατές
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Πειρατές

Στην επικαιρότητα ο Νεοελληνικός πρωταθλητισμός στην Πειρατεία.

Επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε. Ποιος ο πρωταίτιος; Ο Μάνος Σφακιανάκης. Ο ακατάβλητος πολέμιος της κινηματογραφικής Internetικής πειρατείας. Ο υποστράτηγος και αρχηγός στην δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος!

Που τόλμησε το αυτονόητο. Να βάλει φραγή σε όλες τις πειρατικές πλατφόρμες. Από τις οποίες ανεβοκατέβαιναν, ετησίως, ένα εκατομμύρο, περίπου «τζάμπα» ταινίες. Με αποτέλεσμα να εξαερώνονται από τον δημόσιο κορβανά φόροι της τάξεως των διακοσίων πενήντα εκατομμυρίων. Ετησίως!

Κλείσιμο
Συμβολική η πράξη. Γιατί είδος πειρατείας και η πεισματική άρνηση της κυρά Κατερίνας Σαββαίδου να παραιτηθεί από την θέση του αφνετικού της Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Αν και εγκαλούμενη από την Εισσγγελία για Πλημμέλημα. Οχι σου λέει, εγώ δεν φεύγω!

Είδος πειρατείας και ο παιδεραστής αλλά και ο επίορκος Δημόσιος υπάλληλος. Που παραμένει στην θέση του. Πειρατής και ο εποχούμενος που με δίκυκλο κυκλοφορεί στα πεζοδρόμια Πανεπιστημίου και Σταδίου!

Πειρατής και ο δανειολήπης κόκκινων δανείων. Που αν και έχει εξακολουθεί να παριστάνει πως δεν έχει. Πειρατής και ο ολιγάρχης κάθε μεγάλης επιχειρηματικής μονάδας. Που η εταιρεία του καταχρεομένη, όμως εκείνος ζάπλουτος και τζάμπα μάγκας. Κάτι σαν κουραδόμαγκας για την συνείδησή μου!

Πειρατής και ο Βαγγέλας ο Βενιζέλος που περιέφερε στο γραφείο του το στικάκι με την λίστα Λαγκάρντ! Πειρατής και κάθε Λίσταρχος κάθε λίστας και κάθε καταλόγου. Που έχει βγάλει ένα σκασμό λεφτά. Τοποθετημένα σε τράπεζες, σε θυρίδες και σε offshore φορολογικούς παραδείσους!

Πειρατής ο φοροκλέφτης. Πειρατής και κάθε καναλάρχης που για την συχνότητα μετάδοσης των εκπομπών του δεν πληρώνει μία. Αλλά και πειρατής κάθε εργαζόμενος που μπήκε από το παράθυρο της δημοσιουπαλληλίας!

Πειρατής πολύτιμης Γης και αυτός που οικοδόμησε τα τούβλα του και τα τσιμέντα του πάνω σε ρέμα η μέσα στο δάσος. Πειρατής και κάθε ένας που έκτισε παράνομα. Πειρατές οι διεφθαρμένοι κάθε Εφορίας. Πειρατές όλοι. Μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι!

Για να καταλάβετε. Αν τα μισά, έστω το ένα τέταρτο απ αυτά που έκαναν φτερά, είχαν επιστραφεί στον δημόσιο κορβανά, τότε σήμερα η Ψωροκώσταινα δεν θα αναστέναζε τόσο βαριά!

Ολη μα όλη η ιστορία της κρίσης, της καταστροφής και του διαρκούς φλερτ με την καταστροφή έχει να κάνει με τα μπικικίνια. Επομένως το ζήτημα δεν έχει να κάνει ούτε με δεξιά, ούτε με κέντρο, ούτε με αριστερά!

Το ζήτημα περικλείεται σε μια φράση από θρυλική ταινία των αδελφών Κόεν. Που πάει κάπως έτσι «Where is the Money Lebowski»?

Το χρήμα. Ο πλούτος. Η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων. Το πλιάτσικο. Οι κατσαπλιάδες. Οι κλέφτες. Αυτή η διαρκής, ανελέητη, μόνιμη, ασύδοτη, αλύπητη, κυνική, οργιαστική «βούτα» στο πορτοφόλι της πτωχής και εκπορνευμένης πατρίδας!

Πρώτα κλέβω. Υστερα επαναστατώ για τους κλέφτες. Και στο τέλος παριστάνω τον πικραμένο για την κατάντια της λατρεμένης πατρίδας!

Το συμπέρασμα; Θέλουμε σωτηρία; Σκοτώστε μέσα σας κάθε είδους και μορφή πειρατείας! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ