Ψηφίζουμε για την Ευρώπη
vasilis-dalianis1

Βασίλης Δαλιάνης

Ψηφίζουμε για την Ευρώπη

Ένα κράτος – παρίας εντός της Ευρωζώνης.

Προς το παρόν εντός της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα του κ. Τσίπρα, του κ. Βαρουφάκη και του κ. Καμμένου. Ψεύτες; Απατεώνες; Ανόητοι; Αδιάφορο. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Όσοι τόλμησαν να μιλήσουν, εξ αρχής, για τον κ. Βαρουφάκη, για αυτή τη sui generis προσωπικότητα που στείλαμε ως χώρα να περιφέρει το «εγώ» του επί πέντε μήνες στις Βρυξέλλες, αλλά και όσοι τόλμησαν να μιλήσουν και για τους καμποτίνους της συγκυβέρνησης, είχαν χαρακτηρισθεί σχεδόν, εχθροί του Έθνους. 

Κλείσιμο
Αυτός ο κλόουν της ελληνικής οικονομίας, πέρα από το ότι περιγράφει ιδανικά με την απομόνωσή του, την κατάσταση της χώρας, κατάφερε μέσα σε πέντε μόλις μήνες το απίστευτο. Να προξενήσει τόση ζημιά στην Ελλάδα- μαζί φυσικά με τον πρόεδρο της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει- όση κατάφεραν τα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στους μηχανισμούς έκτακτης βοήθειας το 2010. Τεράστιο κατόρθωμα.

Αντιμέτωποι με την πλήρη ανικανότητά τους επέλεξαν το δημοψήφισμα. Φόβος;. Ανοησία και πάλι; Ή δήθεν ύστατο «όπλο» απέναντι στους «κακούς Ευρωπαίους».  

Το δημοψήφισμα όχι απλώς δεν προκαλεί «φόβο» και «πανικό» στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αντίθετα αποτελεί το ιδανικό σενάριο για αυτή τη χώρα που «γέννησε τη Δημοκρατία», αλλά και την τραγωδία και μάλιστα, περίπου, το ίδιο χρονικό διάστημα.  

Από τη Ρώμη, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, τη Μαδρίτη, το Βερολίνο…..η απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αποτελεί την καλύτερη κατάληξη της συνεχούς ελληνικής τραγωδίας. Στην περίπτωση του «ΟΧΙ», θα δουν όλοι οι Ευρωπαίοι σε ζωντανή μετάδοση τι σημαίνει χρεοκοπία. Τι σημαίνει έξοδος από το ευρώ. Τι σημαίνει οριστική κατάρρευση και τι σημαίνει η πλήρης διάψευση όσων υποστήριζαν  «πως δεν υπάρχουν χειρότερα». Το πολιτικό τέλος κάθε λαϊκιστή από την Αριστερά ως την ακροδεξιά.

Στην περίπτωση του «ΝΑΙ», οι πομφόλυγες και τα φληναφήματα περί «αντιδημοκρατικής Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβάλει με το ζόρι μέτρα», παύουν να έχουν ισχύ. Ο «λαός» θα έχει αποφασίσει. Κανένας «Βαρουφάκης» πλέον δεν θα μπορεί να κατηγορεί τους «άλλους». Κάθε «Βαρουφάκης» θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.   

Η Ευρωπαϊκή Ένωση , είτε σε επίπεδο θεσμών ,είτε σε κρατών – μελών παρακαλεί για το δημοψήφισμα. Για να τελειώνουμε μια και καλή με κάθε τσαρλατάνο της πολιτικής και της οικονομίας. Με επιλογή «ΟΧΙ» θα τελειώσουμε εμείς οι πολίτες. Με το «ΝΑΙ» θα τελειώσουν οι καμποτίνοι της πολιτικής.

Ας μην έχουμε αυταπάτες. «ΝΑΙ», σημαίνει «ΝΑΙ» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «ΟΧΙ», το τέλος της ευρωπαϊκής μας πορείας. Αυτό το δημοψήφισμα διοργανώνεται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, από ανθρώπους δηλαδή που μεγάλωσαν στα αμφιθέατρα με την πεποίθηση «πως όσο και να κρατήσει η κατάληψη, το εξάμηνο δεν θα χαθεί». Η Ε.Ε. δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Το εξάμηνο χάθηκε ήδη για την Ελλάδα. Υπάρχει μια ακόμα ελπίδα να μην χαθεί το μέλλον της χώρας στην Ε.Ε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ