Ο «αόρατος προπονητής» της Εθνικής Ελλάδος
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Ο «αόρατος προπονητής» της Εθνικής Ελλάδος

Habemus coach αναφώνησαν οι συγκεντρωμένοι  έξω από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, βλέποντας τον λευκό καπνό να βγαίνει από την καμινάδα. Λέμε τώρα…
Ο Σέρχιο Μαρκαριάν είναι ο νέος προπονητής  της   Γαλανόλευκης. 

Έμεινε στη μνήμη των φιλάθλων για  την αντίδρασή του, ως προπονητής του ΠΑΟ, όταν σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό  στη Λεωφόρο,  ο Μιχάλης  Κωνσταντίνου έκανε ένα αψυχολόγητο πέναλτι  γκρεμίζοντας στο 89’  τον Βενετίδη  που βρισκόταν στην άκρη της μεγάλης περιοχής με πλάτη στο τέρμα. Η φράση «τι …λαλάκα είναι…» είναι από τα  χιτ του youtube.  

 Ο Σέρχιο κέρδισε τον Κετσπάγια. Τον Γεωργιανό δεν τον ήθελαν οι  παίκτες γιατί είναι αψύς χαρακτήρας  σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενώ τον ήθελε η διοίκηση της ΕΠΟ.  Υπέρ του Μαρκαριάν ήταν και ο Γιώργος Καραγκούνης  διευθυντής των Εθνικών ομάδων.  Οπότε ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν  το ζόρισε και πολύ από ό,τι φάνηκε εκ του αποτελέσματος. Και αυτό γιατί  τον  κρίσιμο  της Εθνική Ελλάδος αγώνα στης Βουδαπέστη που είναι σε 45 ημέρες περίπου ,  θα τον παίξουν ο Καραγκούνης και οι  11αδάτοι διεθνείς  με  τη συνδρομή του Κωστένογλου και ουχί  ο Μαρκαριάν που όταν έφυγε από την Ελλάδα  οι  βασικοί  της Γαλανόλευκης  ήταν αμούστακα παιδιά που ξεκινούσαν την καριέρα τους.  

Κλείσιμο
Σε ένα  μήνα θα γίνουν οι κλήσεις. Είναι προφανές ότι τον σχεδιασμό της ομάδας για το ποιοι παίκτες θα κληθούν και τα σχέδια για την αντιμετώπιση των Ούγγρων  θα τα  κάνει ο Κάρα. Ο Σέρχιο δεν προλαβαίνει να σχηματίσει εικόνα για το ποιος κάνει και ποιος όχι. Με την πλάτη στον τοίχο είναι η ομάδα η οποία αν σκοντάψει  και στη Βουδαπέστη τότε θα ελπίζει σε θαύμα για την πρόκριση στα τελικά του Euro  της Γαλλίας.

Μετά την απομάκρυνση του Ρανιέρι χάθηκε χρόνος, σπαταλήθηκε για την ακρίβεια. Και τώρα το βάρος πέφτει στους ώμους του Καραγκούνη ο οποίος θα είναι ο «αόρατος προπονητής» κατά το «αόρατος συγγραφέας».  Αυτή είναι η  εικόνα.  Κανείς δεν θα έχει δικαιολογίες σε κακή εμφάνιση της ομάδας. Γιατί  και οι παίκτες έκαναν την επιλογή  τους,   για να μην γράψω την επέβαλαν όπως συνάγεται από τα συμφραζόμενα που είναι πιο βαρύ και δεν το θέλω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ