Πώς μπορούν να μειωθούν τα προβλήματα από την πολύωρη ακινησία στην καρέκλα

Πώς μπορούν να μειωθούν τα προβλήματα από την πολύωρη ακινησία στην καρέκλα

Ευρωπαϊκά πρότυπα και κανόνες πιστοποίησης θωρακίζουν τις σκελετικές κακώσεις που δημιουργούνται στο γραφείo

Πώς μπορούν να μειωθούν τα προβλήματα από την πολύωρη ακινησία στην καρέκλα
Από το γραφείο στο σπίτι μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή και πάλι πίσω στο γραφείο, ολοένα περισσότεροι άνθρωποι περνάνε ατέλειωτες ώρες καθημερινά καθήμενοι σε μια καρέκλα.

Η τάση αυτή όμως έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία, όπως αποκαλύπτουν η μία μελέτη μετά την άλλη, με τις οφθαλμολογικές, ακουστικές και αλλεργικές παθήσεις να πρωτοστατούν στις «ανωμαλίες» που προκαλούνται στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Κλείσιμο
Η πολύωρη καθιστική εργασία για μεγάλα χρονικά διαστήματα από την παιδική ηλικία, ασκείται ολοένα και από μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού με συνέπεια να συσσωρεύονται  μυοσκελετικές παθήσεις, πολλές από τις οποίες καθίστανται εν τέλει μη αναστρέψιμες, την ώρα που το κόστος αντιμετώπισής τους καθίσταται δυσβάστακτο. 

Στο πλαίσιο αυτό και μεταξύ των σχετικών μέτρων που λαμβάνουν οι αναπτυγμένες χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία του κόσμου από την ακινησία, έχουν θεσπιστεί κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους χώρους εργασίας που αναφέρονται στις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα έπιπλα γραφείου, τα  καθίσματα και εν γένει ο εργασιακός εξοπλισμός. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, οι πιστοποιήσεις των επίπλων πραγματοποιούνται από  εξουσιοδοτημένους διεθνείς οργανισμούς, έπειτα  από ενδελεχή εξέταση των μελετών κατασκευής, αλλά και των ίδιων των επίπλων, με τις προβλεπόμενες μετρήσεις καταπόνησης κ.λ.π.

Ειδικά για την ελληνική αγορά, η εταιρεία «ΔΡΟΜΕΑΣ» που έχει πιστοποιημένα κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα όλα της τα προϊόντα, διαθέτοντας παράλληλα πιστοποιήσεις περιβαλλοντολογικών κανονισμών από εξουσιοδοτημένους διεθνείς οργανισμούς, απευθύνει αίτημα ώστε όλα τα προϊόντα (όχι μόνο τα έπιπλα γραφείου),  να φέρουν ειδική σήμανση για να μπορεί ο καταναλωτής να τα ξεχωρίζει από τα μη πιστοποιημένα προϊόντα.

«Αυτό θα αποτελέσει πέρα από την προστασία των καταναλωτών και κίνητρο πιστοποίησης της εγχώριας παραγωγής ,  αποκτώντας έτσι διαβατήριο και για εξαγωγές» αναφέρει ο «ΔΡΟΜΕΑΣ».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης