Ο θεολόγος που βάζει την Αρώνια στις αγορές της Ευρώπης …

Ο θεολόγος που βάζει την Αρώνια στις αγορές της Ευρώπης …

Ο Βασίλης Δαφνής από τη Χαλκίδα αποτελεί ένα ακόμη θετικό δημιούργημα της οικονομικής κρίσης και ένα παράδειγμα για μίμηση και έμπνευση.

Ο θεολόγος που βάζει την Αρώνια στις αγορές της Ευρώπης …
Απόφοιτος της θεολογικής σχολής, βγήκε με ενθουσιασμό στην αγορά εργασίας πιστεύοντας ότι θα μπορέσει να υπηρετήσει το ρόλο του εκπαιδευτικού και να μεταλαμπαδεύσει σε μαθητές της αρχές του χριστιανισμού, της ισονομίας και όλα όσα με κόπο κατάκτησε στα πανεπιστημιακά του χρόνια.

Κλείσιμο


Η πραγματικότητα όμως είχε διαφορετική άποψη και πολύ γρήγορα διαπίστωσε ότι η προσπάθεια του είχε πενιχρά αποτελέσματα, αφού ήδη στη ζωή του έχει  έρθει ένα παιδί καιοι αποδοχές του δεν επέτρεπαν ούτε την κάλυψη των βασικών βιοποριστικών αγαθών.



Ο Βασίλης ανήκει στην ομάδα των ανθρώπων που πιστεύουν ότι,είμαστε φτιαγμένοι για να ζήσουμε αυτά που όταν σκεφτόμαστε, τρομάζουμε… και η πραγματικότητα το απέδειξε .Βιώνοντας έντονα τις ακραίες συνθήκες της οικονομικής κρίσης από το 2011, έχοντας μεγάλη αγάπη για τη φύση και ορμώμενος από το πάθος για έρευνα, οδηγήθηκε μέσα από τη μελέτη των εναλλακτικών καλλιεργειών και τις ιδιότητες των φυτών, στην καλλιέργεια της αρώνιας ως το ιδανικό φυτό για το μικρό κτήμα που είχε στην κατοχή του.

Η αρώνια είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό πολυετές χωρίς υψηλές απαιτήσεις, με μεγάλη αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες και ευδοκιμεί σε πολλούς τύπους εδαφών.



Έτσι λοιπόν ξεκίνησε το ταξίδι στο όνειρο,και μετρώντας τώρα πλέον 5 χρόνια στις καλλιέργειες κατάφερε να δημιουργήσει ένα μεγάλο κύκλο συνεργατών που παράγουν προϊόντα υπερτροφών πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, σε Ω3 & Ω6,όπως είναιη αρώνια,το ιπποφαές, το γκότζι μπέρι και το μύρτιλλο . 

Το 2013ο Βασίλης Δαφνής ιδρύει την εταιρεία Berryland, με σκοπό να κάνει ευρέως γνωστές τις υπερτροφές και τα πολύτιμα οφέλη τους στον Ελλαδικό χώρο, επιδιώκοντας παράλληλα μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, παρέχοντας καινοτόμα προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας σε προσιτές τιμές.



Η φροντίδα, η γνώση και η αγάπη για τις υπερτροφές υπερνικά το εμπορικό πνεύμα. Στόχος πλέον όπως ο ίδιος μας λέει είναι, να εντάξουμε όλα τα πολύτιμα οφέλη των υπερτροφών στην καθημερινότητά μας, μέσω της ενσωμάτωσης αυτών σε απλά καθημερινά προϊόντα, όπως είναιη μαρμελάδα, τοξύδι Ιπποφαές, το ξύδι με Αρώνια, σάλτσα ντομάτα με Γκότζι μπέρι, πάστα Γκότζι μπέρι με τσίλι, τουρσί Γκότζι μπέρι, πετιμέζι Ροδιού-Αρώνιας σε ελαιόλαδο, μαρμελάδες Αρώνια &Ιπποφαές, υποβρύχιο βανίλια με μύρτιλλο...

Τα προϊόντα της Berryland αυτή την στιγμή βρίσκονται σε αρκετά σημεία στον Ελλαδικό χώρο μέσα από δυνατές συνεργασίες όπως για παράδειγμα με το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια στην Αθήνα και το ThermaeSylla στην Αιδηψό, καθώς και σε συγκεκριμένα delicatessen.Στο εξωτερικό τα προϊόντα της Berryland είναι τοποθετημένα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ο στόχος είναι να περάσει τον Ατλαντικό και να βρεθούν στην αγορά της Αμερικής και πιο συγκεκριμένα στο Μαϊάμι.



Η μεγάλη καινοτομία που κατάφερε η Berryland και θα υποστηριχθεί ιδιαίτερα το 2018 είναι η δημιουργία της βιολογικής πούδρας από αρώνια και από γκότζι μπέρι. Όπως μας εξηγεί ο κος Δαφνής, η πούδρα αρώνιας είναι το νέο μας προϊόν που προσφέρει ακριβώς τα ίδια πολύτιμα οφέλη με αυτά που δίνουμε στον οργανισμό μας από τον καρπό.

Προέρχεται από φρέσκο καρπό αρώνιας που μέσα από μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία και σε ιδιαίτερες συνθήκες δημιουργείτε η πούδρα απόαρώνιακαι από γκότζι μπέρι. Μελέτες και δοκιμές έδειξαν πως η πούδρα έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με το φρέσκο καρπό, άλλη μια εκδοχή λοιπόν της αρώνιας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού.

Έτσι όσοι δεν μπορούν ή δεν τους εξυπηρετεί να έχουν φρέσκο καρπό στο ψυγείο έρχεται ένα νέο προϊόν που λύνει τα χέρια, ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως στην ελληνική παραγωγή σαν συστατικό εμπλουτισμού των τροφίμων.




Στην πορεία αυτή έλειπε ένα φυσικό κατάστημα που θα μπορούσε ο καθένας να βρίσκει τα προϊόντα, και αυτό έγινε πράξη τη χρονιά που πέρασε με τη λειτουργία ενός παντοπωλείου στο κέντρο της Χαλκίδας όπου στεγάζονται και τα γραφείαπλέον της Berryland.

Σαφώς οι συνθήκες στην χώρα μας δεν ευνοούν το Επιχειρείν,ωστόσο όπως λέει ο Βασίλης, χρειάζεται θάρρος, και θράσος γιατί είναι στο χέρι μας να φέρουμε στο δρόμο μας τα καλυτέρα. Ξεκινάμε κάνοντας θετικές σκέψεις και δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας .Και τότε είναιωραίο το ταξίδι !!!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης