Calpak Mark4: Υγιεινό ζεστό νερό, όσο θέλω και όποτε το θέλω!

Calpak Mark4: Υγιεινό ζεστό νερό, όσο θέλω και όποτε το θέλω!

Η ηλιακή θερμική ενέργεια είναι η πλέον οικονομική και οικολογική ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

Calpak Mark4: Υγιεινό ζεστό νερό, όσο θέλω και όποτε το θέλω!
Με την επιλογή ενός ηλιακού συστήματος για το ζεστό νερό του σπιτιού του, μπορεί κανείς να προσδοκά σημαντική μείωση των εξόδων, που προορίζονταν έως τώρα για τον συγκεκριμένο σκοπό. Αποτελεί αυτό όμως τον λόγο εφησυχασμού και επιπόλαιων επιλογών; 

Το «μυστικό» για τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής οικονομίας από ένα ηλιακό σύστημα βρίσκεται στη σχέση της τιμής αγοράς με την απόδοση και με τη διάρκεια ζωής, που υπόσχεται. Τι νόημα θα είχε άραγε μια πρόσκαιρη εξοικονόμηση χρημάτων τη στιγμή της αγοράς, χωρίς την αναλογούσα απόδοση σε παραγωγή θερμικής ενέργειας και με την «ημερομηνία λήξης» να επέρχεται προτού καν επέλθει η απόσβεση του κόστους αγοράς;

Κλείσιμο
Η Calpak είναι 100% ελληνική εταιρία και η πρώτη σε όλη την Ευρώπη, που έκανε γνωστά τα οφέλη της εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας. Από το 1976 μέχρι σήμερα έχει εγκαταστήσει ηλιακά συστήματα σε περισσότερα από 200.000 ελληνικά νοικοκυριά, γεγονός που την καθιστά «ηγέτη» της ηλιακής ενέργειας στη χώρα μας. Έχοντας εκσυγχρονίσει την παραγωγή της και έχοντας αναβαθμίσει τη λειτουργία του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης, η Calpak δικαιούται να «καυχιέται» πλέον για τον καλύτερο ηλιακό, που έχει φτιάξει μέχρι σήμερα. Και το όνομα αυτού….Calpak Mark4!

Μεγάλη απόδοση, μακροζωία και ποιότητα στο ζεστό νερό είναι το τρίπτυχο που κάνει τη διαφορά με το συγκεκριμένο ηλιακό σύστημα. Με βάση τις μετρήσεις αποδοτικότητας που έγιναν από πιστοποιημένες στο σχετικό αντικείμενο εταιρίες, ο υπολογιζόμενος χρόνος απόσβεσης και το πραγματικό κέρδος, που υπόσχεται στα νοικοκυριά το συγκεκριμένο σύστημα, επιβεβαιώνουν περίτρανα τη σημαίνουσα θέση του στην αγορά.



Για παράδειγμα το θερμοσιφωνικό σύστημα Calpak Mark4 160/2,6 έχει μετρηθεί από την εταιρία πιστοποίησης (Solar Keymark) και το αποτέλεσμα είναι ότι δίνει περίπου 1.673 κιλοβατώρες το χρόνο για την κλιματική ζώνη της Βόρειας Ελλάδας. Αυτές τις 1.673 κιλοβατώρες αν τις πολλαπλασιάσουμε με τα 25 χρόνια που είναι ο προσδόκιμος χρόνος ζωής του Mark4, καταλήγουμε στον συνολικό αριθμό των 41.825 κιλοβατώρων. Να αναφερθεί στο σημείο αυτό ότι για 12 χρόνια παρέχεται εγγύηση από την ίδια την εταιρία, ενώ το ηλιακό σύστημα Mark4 έχει επίσης πιστοποιηθεί για προσδόκιμο χρόνο ζωής τα 25 χρόνια.

Το παραπάνω μέγεθος αν διαιρεθεί με την τιμή αγοράς του συστήματος, παραπέμπει σε μία τιμή αγοράς της κιλοβατώρας στο ύψος των 0,04 ευρώ. Επομένως η απόσβεση του κόστους γίνεται πολύ γρήγορα και για πολλά χρόνια η αγορά της κιλοβατώρας κοστίζει 0,04 ευρώ. Από τις μετρήσεις που έχουν γίνει η απόσβεση γίνεται σε 4 χρόνια και το συνολικό κέρδος στα 25 χρόνια είναι πάνω από 6.500 ευρώ. Αυτά όλα είναι πιστοποιημένα από εταιρείες οι οποίες ελέγχουν την απόδοση του συστήματος και υπεύθυνα πιστοποιούν την απόδοσή του. Όταν ένας καταναλωτής θέλει να αγοράσει έναν ηλιακό θερμοσίφωνα, πρέπει να κοιτάξει την τιμή αγοράς, αλλά και την απόσβεσή της. Αν ο καταναλωτής ενδιαφέρεται μόνο για την τιμή αγοράς και επιλέξει να πάρει έναν ηλιακό που δεν θα κάνει απόσβεση ποτέ, το αποτέλεσμα αναπόφευκτα θα είναι να χάσει τα χρήματά του.

Πέραν όμως από το οικονομικό σκέλος, αυτό που έχει αξία και αρκετοί συνήθως το αγνοούν, είναι η ποιότητα του ζεστού νερού που χρησιμοποιείται από τα νοικοκυριά. Όταν ο καταναλωτής θέλει να πιεί νερό ή να μαγειρέψει, συνήθως δεν χρησιμοποιεί το νερό του boiler για λόγους υγιεινής. Γιατί όμως αυτό το νερό να έρχεται σε επαφή με το σώμα του; Τα παραπάνω –ρητορικά- ερωτήματα αναδεικνύουν την ανάγκη η επιλογή του ηλιακού θερμοσίφωνα να γίνεται με γνώμονα και την παράμετρο «υγεία». Είναι πάρα πολύ σημαντικό η ποιότητα του νερού, που έρχεται σε επαφή με το σώμα, να είναι εφάμιλλη του νερού που πίνουμε. Και για αυτό ακριβώς η ποιότητα του νερού στο ηλιακό σύστημα Mark4 έχει πιστοποιηθεί με το σήμα υγιεινής αποθήκευσης νερού ROHS.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Με τον Mark4 έχω υγιεινό ζεστό νερό χρήσης όσο θέλω και όποτε το θέλω.

Δείτε τον πίνακα με τα χαρακτηριστικά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης