Χριστίνα Κοντοβά: Ντύνοντας τον «Mr Love» - και εκτός σπιτιού

Χριστίνα Κοντοβά: Ντύνοντας τον «Mr Love» - και εκτός σπιτιού

H μεταπήδηση από τις beachwear συλλογές στην επιμέλεια θεατρικών κοστουμιών ήταν μάλλον μια φυσική εξέλιξη για τη Χριστίνα Κοντοβά. Η εντυπωσιακή σχεδιάστρια έχει έναν λόγο παραπάνω να απολαμβάνει τον ρόλο της ως ενδυματολόγου της παράστασης «Ο Μυστήριος Mr Love», αφού πρωταγωνιστής της είναι ο σύντροφος της ζωής της Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Χριστίνα Κοντοβά: Ντύνοντας τον  «Mr Love» - και εκτός σπιτιού
Η σχέση της με τον γνωστό ηθοποιό Αλέξανδρο Μπουρδούμη ήταν μάλλον η αφορμή για να γίνει ευρύτερα γνωστή η σχεδιάστρια μαγιό και beachwear συλλογών Χριστίνα Κοντοβά, η οποία ήδη έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα καλό πελατολόγιο στις τάξεις της σόουμπιζ. Το όμορφο ζευγάρι για πρώτη φορά φέτος ενώνει τις δυνάμεις του εγκαινιάζοντας τη συνύπαρξή του και στη θεατρική σκηνή με αφορμή το έργο «Ο Μυστήριος Mr Love», που ανεβαίνει στο θέατρο «Γκλόρια».

«Την ιδέα να επιμεληθώ τα ρούχα της παράστασης την είχε ο Αλέξανδρος», εξηγεί στο «thema people» η Χριστίνα Κοντοβά. «Σε ανύποπτο χρόνο με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε ένα τέτοιο επαγγελματικό βήμα και όταν του απάντησα θετικά, το πρότεινε στον Γιώργο Βάλαρη, ο οποίος σκηνοθετεί το έργο. Ομολογώ ότι ήταν κάτι που μου κέντρισε το ενδιαφέρον γιατί ήταν μια νέα πρόκληση στη μέχρι σήμερα πορεία μου. Σχεδίασα τα ρούχα που φοράει στην παράσταση η πρωταγωνίστρια Τζένη Διαγούπη και κατέθεσα τις προτάσεις μου για τα κοστούμια του Αλέξανδρου τα οποία ράφτηκαν στον οίκο Γιαννέτος».

Κλείσιμο
Η Χριστίνα Κοντοβά δεν είναι ξένη στον χώρο του θεάτρου. Αλλωστε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που συγκατοικεί με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης, το θέατρο έχει έντονη παρουσία στο σπίτι τους. Οπως περιγράφει και η ίδια την καθημερινότητά της, «πολλές από τις πρόβες γίνονται στο σπίτι. Ο Αλέξανδρος μελετάει τους ρόλους όλη την ημέρα κι εγώ γνωρίζω το έργο πριν ανέβει στο σανίδι. Αυτό με βοήθησε να μυηθώ και να προσεγγίσω πιο εύκολα τη θεατρική φιλοσοφία. Κάποια βράδια μάλιστα που έχω ελεύθερο χρόνο, του κρατάω τα λόγια, όπως λένε στη θεατρική γλώσσα».

Χριστίνα Κοντοβά, Αλέξανδρος Μπουρδούμης



Η εντυπωσιακή σχεδιάστρια θεώρησε τη φετινή θεατρική πρόκληση καλή ευκαιρία για να δώσει νέα ώθηση στην καριέρα της αν και, όπως αποκαλύπτει, δεν έλειψαν κάποιες «εποικοδομητικές διαφωνίες» με τον σύντροφό της, με επίκεντρο όχι μόνο τα ρούχα, αλλά και ένα μουστάκι! Τελικά επικράτησε η δική του άποψη που ήθελε τον ήρωά του να εμφανίζεται με ένα περιποιημένο μουστάκι. Η ίδια πάντως σήμερα δηλώνει ευτυχής που ο Αλέξανδρος επέμεινε στην άποψή του, αφού, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, είχε δίκιο.



Η γκαρνταρόμπα, η συγκατοίκηση και οι σκέψεις για οικογένεια
H Χριστίνα Κοντοβά, έχοντας χαράξει τη δική της αυτόνομη πορεία ως σχεδιάστρια ρούχων και μαγιό που ήδη πωλούνται σε δέκα χώρες εκτός Ελλάδας, γνωρίστηκε με τον γνωστό ζεν πρεμιέ πριν από κάποια χρόνια μέσω κοινής παρέας: «Μια φίλη με είχε ξεσηκώσει να πάμε θέατρο και μετά μου πρότεινε να βγούμε όλοι μαζί για ποτό. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο κόσμος του θεάματος μου ήταν εντελώς άγνωστος. Η τυχαία αυτή συνάντηση μου αποκάλυψε έναν πολύ ενδιαφέροντα άνθρωπο. Μετά από λίγο καιρό ο Αλέξανδρος με πήρε τηλέφωνο και ξαναβρεθήκαμε. Με τον καιρό προέκυψε η σχέση μας και αργότερα η συγκατοίκηση».

Η καθημερινότητα της Χριστίνας και του Αλέξανδρου κυλάει σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα αφού αμφότεροι έχουν πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις και ο κοινός τους χρόνος είναι ελάχιστος. «Συνήθως διαβάζουμε, βλέπουμε ταινίες και ανταλλάσσουμε απόψεις για τις δουλειές μας. Τα βράδια που επιστρέφουμε στο σπίτι, χαλαρώνουμε και κάνουμε τον απολογισμό της ημέρας. Αλλες φορές, πάλι, καθόμαστε στον καναπέ, αδειάζουμε το μυαλό μας από σκέψεις, άγχη και προβλήματα και, καθώς απολαμβάνουμε τη θέα της Ακρόπολης από το παράθυρο, σκεφτόμαστε πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε αυτό το προνόμιο».

Η Χριστίνα Κοντοβά παραδέχεται ότι η συγκατοίκηση με τον γνωστό ηθοποιό είναι συναρπαστική. «Ο Αλέξανδρος είναι περισσότερο ρεαλιστής και απαισιόδοξος από εμένα. Οταν, για παράδειγμα, επιβλήθηκαν τα capital controls συνήθιζε να μου λέει ότι χάρη στην παιδική μου αισιοδοξία βάζω χρώμα και χαμόγελο στην καθημερινότητά του. Γενικά, είμαι χαρούμενος άνθρωπος, έχοντας αναπτύξει ισχυρά αντισώματα σε οτιδήποτε αρνητικό ή τοξικό.

 Δεν βλέπω ειδήσεις, δεν ενημερώνομαι για όσα γίνονται από το Διαδίκτυο και δεν εστιάζω στην κακή πλευρά της ζωής».

Οσο για το dress code του συντρόφου της, η Χριστίνα εκ των πραγμάτων έχει άποψη την οποία εκείνος εκτιμά και εμπιστεύεται. Προτού συγκατοικήσουν, μάλιστα, η γνωστή σχεδιάστρια του έθεσε όρο: «Ή πετάς τα μισά σου ρούχα τα οποία είναι παλιά και δεν έχουν θέση στο σήμερα ή δύσκολα μπαίνουμε κάτω από την ίδια στέγη». Ο όρος της έγινε απόλυτα δεκτός και, όπως η ίδια δηλώνει, «ο Αλέξανδρος με συμβουλεύεται συχνά για ζητήματα που αφορούν τους συνδυασμούς και το ντύσιμό του. Τις περισσότερες φορές βγαίνουμε στα μαγαζιά για να ψωνίσουμε μαζί». Οσο για το αν σχεδιάζουν να αποκτήσουν παιδί, η Χριστίνα δεν το αποκλείει, αλλά δεν βιάζεται. «Δεν είναι ότι δίνουμε προτεραιότητα στην καριέρα μας, απλώς αφήνουμε τη ζωή να μας κατευθύνει χωρίς να πιέζουμε καταστάσεις», λέει με τον χαλαρό τρόπο που τη διακρίνει.

Με τους συντελεστές της παράστασης «Ο Μυστήριος Mr Love», Γιώργο Βάλαρη, Τζένη Διαγούπη και Αλέξανδρο Μπουρδούμη



«Μικρή ήμουν αγρίμι, κυριολεκτικά αγοροκόριτσο. Αντί να παίζω με κούκλες και κοριτσίστικα παιχνίδια, η χαρά μου ήταν να ανεβαίνω στην μπουλντόζα του μπαμπά μου και να κάνω βόλτες». Ο έρωτας με τη μόδα άργησε να έρθει. Τελειώνοντας το σχολείο, η Χριστίνα πέρασε στο Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΤΕΙ) και μετά την αποφοίτησή της δούλεψε σε διάφορες εταιρείες εξοπλισμών ιατρικών μηχανημάτων, ενώ δούλεψε και στο τμήμα πωλήσεων της εταιρείας ρούχων Cinema, του Πάνου Ζήνα.

Το 2004 ασχολήθηκε με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και συγχρόνως γράφτηκε στη Σχολή Βελουδάκη προκειμένου να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό και το styling. Χωρίς καμία επαγγελματική βοήθεια αλλά μόνο με τη στήριξη των φίλων της, η Χριστίνα Κοντοβά κατάφερε να εδραιωθεί στον χώρο της μόδας έχοντας μέχρι σήμερα παρουσιάσει επτά συλλογές μαγιό.

«Ακόμη κι αν ένα όνειρο φαντάζει τρελό, αν οραματιστείς την επιτυχία, μπορείς να την κατακτήσεις», λέει για την κοσμοθεωρία της στην οποία συνέβαλε τα μάλα η παρακολούθηση μαθημάτων Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (ΝLP). Στη φετινή συλλογή της τα μαγιό φέρουν ονόματα από αγαπημένους της καλοκαιρινούς προορισμούς, ενώ βασικό χαρακτηριστικό τους είναι το χρώμα: «Με τόση μαυρίλα στην καθημερινότητα, το έχουμε ανάγκη. Περισσότερο από ποτέ περιμένουμε το φετινό καλοκαίρι για να μπει ήλιος και αλάτι στις ζωές μας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα μεσογειακά αυτά συστατικά της ευτυχίας», λέει χαμογελώντας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης