Πάολα: «Είμαι 12 γυναίκες μαζί»

Πάολα: «Είμαι 12 γυναίκες μαζί»

Αντράκι, μαγκάκι, θηλυκό, γατούλα, ευάλωτη, η Πάολα είναι «12 γυναίκες μαζί», όπως λέει, με ένα κοινό όμως χαρακτηριστικό: την αυθεντικότητα με την οποία πορεύεται στη ζωή της, κερδίζοντας μάλιστα διάφορους άτυπους τίτλους όπως «Φαινόμενο της πίστας»

Πάολα: «Είμαι 12 γυναίκες μαζί»
Στο «Teatro» η παρουσία της είναι για άλλη μια φορά εκρηκτική, με το κοινό από κάτω να την αποθεώνει τραγουδώντας μαζί της κάθε στίχο. Σου αρέσουν δεν σου αρέσουν τα τραγούδια της, το σίγουρο είναι ότι η Πάολα έχει το ταλέντο να σε φέρνει κοντά της και εκτός πίστας λέγοντας τις αλήθειες της χωρίς στρογγυλοποιήσεις και υπεκφυγές.

- Το τελευταίο σου CD «Κρύβω αλητεία» είναι μια πολυμορφική δουλειά. Mπορώ να πω ότι είναι η πιο συνειδητοποιημένη και πιο κοντά σε μένα. Με το πέρασμα των χρόνων προσαρμόζω τα τραγούδια πιο πολύ σε μένα. Είναι ένα πολυσυλλεκτικό άλμπουμ με 11 τραγούδια σημαντικών δημιουργών. Συνεργάζομαι με πολύ ταλαντούχους ανθρώπους και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Ο αρχικός τίτλος του ήταν «Λύκαινα», αλλά επειδή ψάχναμε κάτι πιο γλυκό, βγήκε το «Κρύβω αλητεία». Το κομμάτι μιλάει για μια λύκαινα, η οποία μου ταιριάζει πολύ γιατί είναι άγριο ζωάκι όπως κι εγώ. Μόνο που εγώ είμαι άκακη. Δεν έχω άγρια ένστικτα, όπως το να φάω κάποιον. (γέλια) 

Κλείσιμο
- «Αυτά μου είπε ο Θεός» λες σε ένα από τα τραγούδια σου.  Ποια είναι η σχέση σου με τα θεία; Πιστεύω στον Θεό και μπορώ να πω ότι έχω μεγάλη επαφή. Καθημερινά επικαλούμαι τα θεία και πιστεύω ότι ο Θεός με έχει βοηθήσει σε δύσκολες στιγμές. 

- Επειδή ζούμε σε μια κοινωνία με πολλά ταμπού, πάντως λένε ότι η Εκκλησία, ο Θεός, δεν συνδυάζονται με τη νύχτα και το τραγούδι. Τι δουλειά έχει το ένα με το άλλο; Ο Θεός, η πίστη, η καλοσύνη, γιατί να μην έχουν καμιά σχέση με τη νύχτα; Οι χειρότεροι άνθρωποι που γνώρισα στη ζωή μου ήταν της μέρας. Ερχόντουσαν στον χώρο όπου εμφανιζόμουν και έκαναν εκτρώματα. Μπορεί να έχουν οι καλλιτέχνες τη ρετσινιά ότι παίρνουν ναρκωτικά και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, όλα αυτά, όμως, είναι αφόρητα κλισέ. 

- Εσύ έχεις πάρει ποτέ ναρκωτικά; Δεν έχω πάρει ναρκωτικά στη ζωή μου, αν και κάποιοι λένε για μένα το αντίθετο μόνο και μόνο  επειδή έχω πολλή ενέργεια στην πίστα. Τι να τους πω; Δεν πειράζει, γιατί να τους χαλάσω το όνειρο; Να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας;  

- Νιώθεις ότι μετά από χρόνια έχεις κάνει τη διαφορά στη νυχτερινή διασκέδαση; Από παιδάκι έκανα τη διαφορά. Ημουν αλλοπρόσαλλη, εκκεντρική και πολλά άλλα. Ντρέπομαι, όμως, να μιλήσω για μένα.

- Γνωρίζουμε την Πάολα ως μια τραγουδίστρια με μεγάλες επιτυχίες. Δύσκολα φαντάζεται κάποιος ότι κάνεις δουλειές στο σπίτι, ότι δηλαδή σιδερώνεις ακόμα και τις κουρτίνες σου, όπως έμαθα. Οχι μόνο ασχολούμαι με τις δουλειές του σπιτιού, αλλά είμαι και ψυχαναγκαστική. Το αγαπημένο μου καθαριστικό είναι το «Χλωρινέξ»: κάνω τα πάντα μόνη μου και δεν είχα ποτέ γυναίκα. Γιατί, ανάπηρη είμαι; Αλλωστε δεν θα μπορούσα να είχα γυναίκα στο σπίτι γιατί αδυνατώ να κάνω παρατηρήσεις. Ετσι, λοιπόν, προτιμώ να τα κάνω όλα μόνη μου, γιατί καλύτερα από μένα δεν θα τα κάνει κανείς. 

Και όταν καθαρίζω, όμως, είμαι προσεγμένη, όμορφη και περιποιημένη. Π.χ. δεν υπάρχει περίπτωση να με δει ποτέ κάποιος απεριποίητη, με βρόμικα ή σκισμένα ρούχα. Αντίθετα, μπορώ να πω ότι ίσως να είναι και πιο σέξι!

- Εχεις κάνει πάντως αρκετά προκλητικές εμφανίσεις στην πίστα. Φυσικά, πώς δεν έχω; Πάντα ντυνόμουν με λιλιπούτεια φορεματάκια. Αλλωστε το επιτρέπει ο σωματότυπός μου. Δεν το έκανα, όμως, ποτέ για να προκαλέσω τους άντρες, δεν υπήρχε κάτι τέτοιο ποτέ στο μυαλό μου. Οπως και το ότι δεν έχω φλερτάρει ποτέ με πελάτη. Εχω δει πολύ ωραίους άντρες, αλλά δεν μου αρέσει να φλερτάρω από την πίστα. Εδώ που τα λέμε δεν το βρίσκω και δίκαιο. Οταν είμαι στην πίστα, εκ των πραγμάτων με κοιτάζουν αφού τραγουδάω και η παρουσία μου φαίνεται πιο εντυπωσιακή. Για να φλερτάρω με κάποιον πρέπει να τον δω από κοντά, εκτός δουλειάς. Να με δει απλή, με το κολάν μου, και αν μου αρέσει, παντρευόμαστε. (γέλια)



Στο «Teatro», με τον Κωνσταντίνο Αργυρό



- Θα παντρευόσουν ξανά; Τώρα που μιλάμε όχι, αλλά ποτέ δεν λέω ποτέ. Λόγω της κόρης μου, της Παολίνας, δεν θέλω να κάνω άλλο παιδί. Τώρα βέβαια έχει αρχίσει να ζητάει αδελφάκι. Στη ζωή μου ήθελα να κάνω τρία παιδιά γιατί τα αγαπώ πολύ, αλλά παλιά δεν ήθελε η Παολίνα. Οσο για τον γάμο, έχω κάνει τον κύκλο μου, το έχω ζήσει και θα το έκανα μόνο για χάρη του συντρόφου μου. 

- Τα ρούχα σου τα επιλέγεις εσύ ή οι συνεργάτες σου; Αλλες φορές πετάγονται τα μάτια τους έξω και λένε «τι φόρεσε πάλι αυτή;» και άλλες συμφωνούν και λένε ότι είμαι μια χαρά. Οποτε είχα μια καλή ή μια κακή εμφάνιση το είχα επιλέξει καθαρά εγώ. Οι συνεργάτες είναι φίλοι μου, με γνωρίζουν καλά και με αφήνουν ελεύθερη να επιλέγω ό,τι θέλω γιατί ό,τι και να πουν ξέρουν ότι δεν θα βγάλουν άκρη μαζί μου. (γέλια) Και σιγά μην τρελαθούμε κιόλας για μια εμφάνιση που κρατάει τρεις βδομάδες!

- Πώς αντιδράς στις κακές κριτικές; Στην αρχή δεν πίστευα ότι θα σχολιαστώ ποτέ και όταν διάβαζα κριτικές θύμωνα. Ακόμα και τώρα που ξέρω πώς λειτουργεί η σόουμπιζ, μου είναι δύσκολο να το δεχτώ. Ευτυχώς, ο θυμός μου κρατάει μόνο πέντε λεπτά. 

- Το χειρότερο που έχει γραφτεί για σένα ποιο είναι; Ειδικά για τη μητέρα μου ήταν αυτό με τις πλαστικές και ότι είμαι μεγαλύτερη. Κάτι το οποίο δεν ισχύει. Μάλιστα μου έχει πει «όποιος θέλει ας έρθει να με ρωτήσει».(γέλια) Της έχω εξηγήσει ότι δεν πρέπει να ασχολείται και να στενοχωριέται με κάτι τέτοια. Οσο για μένα, με έχει λυπήσει αυτό που λένε ότι ερμηνεύω σκυλάδικα τραγούδια σε ανάλογα μαγαζιά. Η δισκογραφία μου δεν έχει  καθαρά λαϊκό, αλλά σύγχρονο λαϊκό χαρακτήρα. Λαϊκό είναι η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Ελένη Βιτάλη, η Χάρις Αλεξίου. Αυτές είναι λαϊκές τραγουδίστριες. Η χροιά της φωνής μου είναι λαϊκής τραγουδίστριας, η συμπεριφορά μου και ο τρόπος που ερμηνεύω, όμως, είναι πολύ διαφορετικά. Δεν είναι λαϊκό τραγούδι αυτό που υπηρετούμε σήμερα.
 
- Μα δεν είναι κακό να σε χαρακτηρίσουν λαϊκή τραγουδίστρια. Αποδέχεσαι δηλαδή τον κλισέ διαχωρισμό μεταξύ λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού; Τι να πω, να ντρέπεσαι που τραγουδάς λαϊκό τραγούδι; Ποιος λαϊκός καλλιτέχνης βγήκε να μιλήσει για τους έντεχνους; Από κει καταλαβαίνεις πόση δύναμη έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Με ενοχλεί η νοοτροπία των δήθεν σημερινών έντεχνων καλλιτεχνών. Για μένα έντεχνη ήταν η Σωτηρία Μπέλλου. Τα τραγούδια της έχουν κοινωνικό μήνυμα. 

- Ποια ήταν η καλύτερή συνεργασία  σου και γιατί; Αν εξαιρέσω τον Σταμάτη Γονίδη που με έφερε στην Αθήνα και ήταν μια πατρική συνεργασία, ο πιο αγαπημένος μου είναι ο Γιώργος Μαζωνάκης. Είναι κάτι σαν ο καλλιτεχνικός μου σύζυγος. Αν μπορούσαμε, θα δουλεύαμε μαζί συνέχεια. Αγαπημένος άνθρωπος, φίλος και συνεργάτης. 

- Ολοι λένε ότι είσαι μαγκάκι, αλλά θέλω ν’ ακούσω κάτι για την τρυφερή σου πλευρά. Πώς είσαι στην προσωπική σου ζωή; Πολλοί άνθρωποι μαζί. Κάτι που λέει ο άνθρωπός μου είναι ότι «μ’ αυτή τη γυναίκα δεν βαριέμαι ποτέ γιατί έχω 12 γυναίκες μαζί». Είμαι τα πάντα: το γατάκι, η δυναμική, ο άντρας, η ευάλωτη, και πολλά άλλα. 

- Δεδομένου ότι έχεις αρκετές εμπειρίες πια, τι δεν θα άφηνες να κάνει η κόρη σου; Θα προτιμούσα να μην παντρευτεί μικρή, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι εγώ μετάνιωσα, γιατί ομολογώ ότι στάθηκα τυχερή. Θέλω να ζήσει τη ζωή της όμως πρώτα, να αποκτήσει εμπειρίες και μετά να επιλέξει. Επίσης να τονίσω εδώ ότι η ίδια δεν θέλει να γίνει τραγουδίστρια γιατί γνωρίζει πως δεν έχει καλή φωνή. Γενικά δεν είμαι καταπιεστικός άνθρωπος, επιθυμώ να κάνει στη ζωή της ό,τι επιλέξει εκείνη κι εγώ θα είμαι πάντα δίπλα της. 

- Ποιο τραγούδι αφιερώνεις στην κόρη σου από όλα όσα έχεις τραγουδήσει; Θα της αφιέρωνα τις «Χαραμάδες» της Ελένης Βιτάλη και από τα δικά μου το «Είσαι η μόνη αλήθεια για μένα».

- Τι θα δούμε, λοιπόν, στο «Teatro Μusic Hall», όπου εμφανίζεσαι μαζί με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και την Ελένη Φουρέιρα; Η Ελένη αλλάζει συνέχεια τρέσες. (γέλια) Αυτό που κάνει στην πίστα είναι μοναδικό στην Ελλάδα! Οσο για τον Κωνσταντίνο Αργυρό, είναι ένας πολύ καλός τραγουδιστής της νέας γενιάς που ξεχωρίζει. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι περνάμε υπέροχα! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης