Η οικογένεια Κόβα στέλνει Christmas Card

Η οικογένεια Κόβα στέλνει Christmas Card

Αντί των αναμενόμενων και προβλέψιμων καρτ ποστάλ, η γνωστή επιχειρηματική οικογένεια Κόβα προτρέπει τους φίλους της να σπεύσουν στο γυμναστήριο. Οι κάρτες με τις ευχές των Κόβα «τρολάρουν» κομψά και εύστοχα την καθιερωμένη κραιπάλη και τις εορταστικές καταχρήσεις

Η οικογένεια Κόβα στέλνει Christmas Card
Μια οικογένεια που πρωταγωνιστεί στο εγχώριο socializing βρίσκει τον πιο πρωτότυπο τρόπο για να αποδείξει ότι ακόμη και σε περίοδο γιορτών δεν χάνει ποτέ τη φόρμα της - έστω κι αν για την υψηλή κοινωνία (και όχι μόνο) το πνεύμα των ημερών ευνοεί την ακατάσχετη πολυφαγία και τον διαιτητικό εκτροχιασμό, λόγω και των πολλαπλών προσκλήσεων σε δεξιώσεις και λοιπές εκδηλώσεις. Oπως συνηθίζουν οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, οι οποίες στις χριστουγεννιάτικες κάρτες ποζάρουν με όλα τα μέλη τους σε πλήρη απαρτία, έτσι και η γνωστή ελληνική επιχειρηματική οικογένεια Κόβα παίρνει θέση απέναντι από τον φακό. Η ανατροπή, όμως, συντελείται στο περιβάλλον, στο φόντο των εικόνων: αντί για τα αναμενόμενα και καθιερωμένα από την παράδοση σαλόνια ή τα ενσταντανέ δίπλα στα χριστουγεννιάτικα δέντρα κ.λπ., προκρίνεται το γυμναστήριο. Με το ασορτί σύνθημα «Οnce fit, always fit» η οικογένεια Κόβα δηλώνει ότι, αν μη τι άλλο, θα συνεχίσει να ιδρώνει την φανέλα και το 2016. 

Γιώργος Κόβας και Ηρώ ποζάρουν πάνω σε ποδήλατο και ελλειπτικό αντιστοίχως, ενώ τα έξι εγγόνια τους σηκώνουν αγόγγυστα βάρη (σίγουρα όχι τα οικογενειακά) κάνουν ασκήσεις αεροβικής. Μάλιστα δύο από τα έξι εγγόνια φορούν την κλασική στολή μπαλέτου, παραπέμποντας στη στερεοτυπική έκφραση «με γαλλικά και πιάνο», δηλαδή αγαπημένες δραστηριότητες των παλιών καλών αθηναϊκών οικογενειών. Kερασάκι στην τούρτα, ο μικρός σκύλος της οικογενείας, που επίσης ποζάρει καμαρωτός! 

Κλείσιμο
Οι ευχές ωστόσο κινούνται σε σαφώς πιο κλασικούς τόνους από την αντισυμβατική σχεδίαση της κάρτας: υπάρχει ένα τυπωμένο «Μerry Christmas and a Happy New Year», για να συμπληρωθεί με ένα ιδιόχειρο «Με την αγάπη μας, George & Iro». Στα κοσμικά σαλόνια της πόλης ακούγεται ότι πάμπολλες τέτοιες κάρτες κατέληξαν στα μεγαλύτερα και πιο ευυπόληπτα σπίτια της Αθήνας λόγω του κοινωνικού κύκλου των αποστολέων τους. H διαπίστωση ήταν κοινή: η οικογένεια Κόβα έστειλε ευχές αλλιώτικες από τις άλλες και κέρδισε τις εντυπώσεις. 

Ξυραφάκια και φιλανθρωπία

Η οικογένεια Κόβα μόνο τυχαία δεν είναι. Η γνώριμη από τις φιλανθρωπικές δραστηριότητές της Ηρώ Βετοπούλου-Κόβα είναι μια γνήσια αριστοκράτισσα. Αρσακειάδα κατά τα μαθητικά της χρόνια, είναι κόρη ενός βιομηχάνου ο οποίος τη δεκαετία του ’60 κατασκεύαζε τα ξυραφάκια Αstor.

Μεγαλωμένη στην οδό Ηρώδου Αττικού, η Ηρώ Βετοπούλου αποτελεί εξέχον μέλος της υψηλής κοινωνίας, διαθέτοντας γνωριμία με επιφανείς ιστορικές οικογένειες της παλιάς Αθήνας, όπως αυτές των Σερπιέρη, Λεβίδη, Καρέλλα κ.ά.  Νεαρή ακόμη, μετείχε στις δεξιώσεις του παλατιού, ενώ κάποιες φωτογραφίες που τη δείχνουν να χορεύει με τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο μαρτυρούν τις άριστες σχέσεις της με το παλάτι. Η πρώτη απόπειρα της Ηρώς Βετοπούλου να δημιουργήσει οικογένεια έγινε όταν νυμφεύθηκε τον εφοπλιστή Νίκο Βερνίκο. Ο γάμος αυτός, όμως, δεν μακροημέρευσε. Η επιτυχημένη επιχειρηματική συμφωνία με τους Γάλλους ιδιοκτήτες της εταιρείας Bic θα φέρει στην Ελλάδα τα ψιλά καλσόν, τους αναπτήρες και τα ξυραφάκια μιας χρήσης. Η εταιρεία Αstor πωλήθηκε στους Γάλλους και η οικογένεια Βετοπούλου ασχολείται πια με την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δράσεων, κάτι που συνέπεσε χρονικά με την απόφαση που πήρε η Ηρώ να χωρίσει. 


Οι ευχές του Γιώργου και της Ηρώς Κόβα για τις γιορτές

Λίγο μετά το διαζύγιό της από τον Νίκο Βερνίκο, ο Γιώργος Κόβας, υπάλληλος του πατέρα της, γίνεται ο άνδρας της ζωής της. Πολύ σύντομα οι δυο τους παντρεύτηκαν, ολοκληρώνοντας την ευτυχία τους με την απόκτηση των δύο κοριτσιών τους. Αρχικά ως μόνιμο τόπο διαμονής τους είχαν επιλέξει το Λονδίνο, μέχρι που ο θάνατος του πατρός Βετόπουλου σηματοδότησε τον επαναπατρισμό του ζευγαριού. Επιστρέφοντας στη χώρα μας, η Ηρώ Κόβα ασχολήθηκε με την ανατροφή των παιδιών της, της Νατάσας και της Ιζαμπέλας, ενώ επεξέτεινε τις δραστηριότητές της και στον χώρο της μόδας, αποκτώντας την αντιπροσωπία γνωστών οίκων όπως ο Ralph Lauren.  Παράλληλα ανέπτυξε έντονη φιλανθρωπική δράση ως ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων - ΕΛΕΠΑΠ.  Από την άλλη, οι επαγγελματικές δραστηριότητες του Γιώργου Κόβα σχετίζονται με τον όμιλο εταιρειών ΕΛΤΡΑΚ και επενδυτικές επιχειρήσεις, ενώ οι πληροφορίες από οικονομικούς κύκλους έκαναν λόγο και για συμμετοχή του στη Eurobank. Το ζεύγος Κόβα είναι ιδιαίτερα κοινωνικό, καθώς μετέχει ενεργά στην κοσμική ζωή, οργανώνοντας δείπνα με φίλους είτε στην καλόγουστη κατοικία του στο Παλαιό Ψυχικό, είτε παλαιότερα στην πολυτελή έπαυλή του στο Πόρτο Χέλι, η οποία πουλήθηκε πριν από δύο χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης