Ειρήνη Παπαδοπούλου: Υπερ-Πόντια ομορφιά

Ειρήνη Παπαδοπούλου: Υπερ-Πόντια ομορφιά

Η ομορφιά της είναι εξωτική, το κορμί της ένας άψογος συνδυασμός γονιδίων και γυμναστικής - κι ένας καλός λόγος για να βλέπει κανείς DWTS. Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που μεγάλωσε
στο Καζακστάν και βίωσε τον ρατσισμό από την παιδική της ηλικία έχει μάθει να διαχειρίζεται τις δυσκολίες και ως γνήσια Πόντια να καταφέρνει να δυναμώνει απ’ αυτές και όχι να λυγίζει.
Για τις τρικλοποδιές στη ζωή της, τις φήμες περί αναβολικών, την υποτιθέμενη κόντρα της
με τη Φουρέιρα και το ενδεχόμενο ενός γάμου η Ειρήνη μιλάει χωρίς περιστροφές

Ειρήνη Παπαδοπούλου: Υπερ-Πόντια ομορφιά
«Πονάω παντού», σπεύδει να απαντήσει η σέξι τραγουδίστρια σε όσους θεωρούν εύκολη υπόθεση το να χορεύει καλά στο σόου του ANT1, δεδομένου ότι κάποτε υπήρξε αθλήτρια του χάντμπολ και η γυμναστική είναι μέρος της καθημερινότητάς της. Το σώμα της, όμως, όπως εξηγεί και η ίδια, άρχισε να γραμμώνει με τη σωστή διατροφή κι ενώ είχε ήδη εγκαταλείψει το άθλημα, αφού τότε οι προπονήσεις το είχαν κάνει να φαίνεται πιο φουσκωμένο. Το DNA έπαιξε βέβαια κι εκείνο τον ρόλο του...

- Υπάρχει μια διάχυτη φημολογία ότι παίρνεις αναβολικά γι’ αυτή τη γράμμωση.
Κλείσιμο


Το έχω ακούσει κι εγώ - κι έχω γελάσει πολύ. Οπως και τα άλλα, ότι τρώω μόνο μαρούλια και ότι είμαι τουλάχιστον 3 ώρες την ημέρα στο γυμναστήριο. Η αλήθεια είναι με έχει βοηθήσει το DNA μου, αφού έχω πάρει το καλούπι του πατέρα μου. Κάνω επίσης διατροφή, γυμνάζομαι από μικρή και αυτό κάνει τη διαφορά. Γνωρίζω ποιες είναι οι σωστές τροφές, πώς λειτουργεί το σώμα μου και να κρατάω τις ισορροπίες. Προκαλώ οποιονδήποτε, λοιπόν, να με πάει για εξετάσεις, αφού όλα φαίνονται εκεί. Είμαι κατά των αναβολικών και θεωρώ τεμπέληδες όσους τα παίρνουν. Ας κοπιάσουν παραπάνω. Εχω βαρεθεί, όμως, να ακούω όσα λένε και να απαντώ σε όλα. Νομίζω ότι στο εξής η απάντησή μου θα είναι μια φωτογραφία του μπαμπά μου. (γέλια)

- Ποιους θεωρείς φαβορί στο σόου;


Πάντα είμαι υπέρ του αδικημένου ή αυτού που δεν έχει καμία γνώση και εξελίσσεται. Η Μορφούλα είναι φαβορί αφού έχει τις περισσότερες δυνατότητες λόγω της ρυθμικής γυμναστικής. Θέλω όμως να επιβραβεύσω τον Θάνο Πετρέλη -για τον οποίο δεν πίστευα πως θα χόρευε καλά- ασχέτως αν έφυγε από το σόου. Θεωρώ φαβορί επίσης τον Θεοχάρη Ιωαννίδη γιατί έχει φοβερό στήσιμο το σώμα του σε όλους τους χορούς. Είναι καλή όμως και η προσπάθεια της Μαρίας Ηλιάκη, ενώ τελευταία ξεπετάχτηκε και η Νίκη Κάρτσωνα.



- Ποιος είναι ο αγαπημένος σου κριτής;

Η Κάτια Δανδουλάκη γιατί είναι η μοναδική που έχει ψάξει τον καθένα ξεχωριστά και έχει καταλάβει την ψυχοσύνθεσή μας. Είναι πιο ουσιαστική η κριτική της και μπαίνει πιο βαθιά μέσα μας.

- Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας σου;

Εχω βάλει πολλές φορές τα κλάματα, έχω απογοητευτεί, δεν έχω φτάσει όμως στο σημείο να πω «τέλος». Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε μια συνεργασία με μια γυναίκα όπου δεν πέρασα καθόλου καλά. Ελεγα «δεν με νοιάζει, ας μείνω χωρίς δουλειά, φτάνει να τελειώσει αυτό το πρόγραμμα». Ημουν καλά και πήγαινα στο μαγαζί και σκοτείνιαζα. Μου έκλειναν το μικρόφωνο, έπεφταν οι γενικοί, μου μείωναν το πρόγραμμα. Εχω απογοητευτεί με την αδικία και έχω σκεφτεί μήπως πρέπει να αρχίζω να σκέφτομαι τι άλλο θα μπορούσε να μου καλύψει αυτή την ανάγκη που μου ικανοποιεί το τραγούδι και να φύγω ομαλά, ώστε να μη μου στοιχίσει.

- Απογοητεύτηκες από τη συμμετοχή σου στο «X-Factor»;

Δεν μου άρεσε η αναγνωρισιμότητα που πήρα από το «X-Factor» γιατί έπρεπε για χρόνια μετά να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Γιατί όταν μου στάμπαραν (σ.σ.: ο Γιώργος Θεοφάνους) μια ταμπέλα ότι δεν κάνω για τραγουδίστρια, μετά έπρεπε να αποδείξω ότι κάνω. Ηταν ένας σταθμός στη ζωή μου, αλλά, όπως λένε, ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό. Οι δυσκολίες με έκαναν να πατάω στα πόδια μου. Ημουν ένα παιδί που μεγάλωσα παλιομοδίτικα, σ’ ένα κλειστό περιβάλλον και ξαφνικά βρέθηκα απροστάτευτη να παλεύω στη σόουμπιζ.

- Ο Γιώργος Θεοφάνους είχε πει και για τον Σάκη Ρουβά ότι δεν κάνει για τραγουδιστής. 

Ναι, και μετά του έδωσε τραγούδι.

- Πώς κατάφερες λοιπόν να αντιστρέψεις την αρνητική αυτή αναγνωρισιμότητα;

Μετά το «X-Factor» έκανα συναυλίες με την Ελλη Κοκκίνου και στη συνέχεια εμφανίστηκα στο «Romeo» μαζί της. Είχα απογοητευτεί μετά το παιχνίδι και καθώς ήμουν στο ξεκίνημα της καριέρας μου, είχα πολλά ερωτηματικά. Ομως, χάρη στην αγάπη του κόσμου, είχα συνέχεια δουλειά και προτάσεις και πήρα τα πάνω μου. Δυνάμωσα. Εγώ ούτε είχα, ούτε έχω μάνατζερ. Ο,τι έχω κάνει μέχρι σήμερα είναι με δική μου δουλειά. Εχω δουλέψει με Κιάμο, Πάολα, Βανδή, Πετρέλη, Τσαλίκη, Ρέμο, Παπαρίζου, Μαζωνάκη, Σαμπάνη, Ζήνα, Βέρτη και με πολλούς ακόμα καταξιωμένους καλλιτέχνες.

- Ποιους τραγουδιστές ξεχώρισες απ’ αυτές τις συνεργασίες;

Την Πάολα και τον Αντώνη Ρέμο. Η Πάολα κάτω από τη σκηνή είναι ένα κοριτσάκι, ένα παιδάκι. Οταν ανεβαίνει στη σκηνή μεταμορφώνεται σε γυναίκα με φοβερή επιβλητικότητα που σε καθηλώνει να την κοιτάς. Είναι μοναδική επίσης η ζεστή χροιά της φωνής της. Στον Ρέμο μού αρέσει η αβίαστη επικοινωνία που έχει με τον κόσμο, το ταλέντο του να αφουγκράζεται τι θέλει ο κόσμος την κάθε στιγμή. Επίσης, έχει μοναδική φωνή και αν δουλεύει κανείς μαζί του, έχει πολλά να μάθει.



- Αν και τα έχεις πάει πολύ καλά στις εμφανίσεις σου στα κέντρα, δεν έκανες δισκογραφία. Γιατί;

Υπάρχουν άλλα παιδιά που έχουν κάνει τετραπλάσια δισκογραφία και έχουν πολύ λίγες εμφανίσεις με μεγάλους καλλιτέχνες. Ισως επειδή δεν είχα μάνατζερ να πιέζει καταστάσεις ή κάποια δισκογραφική από πίσω μου. Την πρώτη δισκογραφική απόπειρα την έκανα μόνη μου και μπήκε η ετικέτα της Universal. Μετά ήρθε ο Φοίβος στη Spicy και το καλοκαίρι με τον Παντελή Παντελίδη κάναμε ένα ντουέτο και τώρα έχω έτοιμο το νέο μου τραγούδι «Να είναι καλά μακριά μου», το οποίο μάλλον θα κυκλοφορήσει από τη Minos.

- Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Σταμάτη Γονίδη και τον Γιώργο Χολίδη στο «Frangelico»;

Περνάμε πολύ ωραία και το πρόγραμμα είναι λαϊκό, διασκεδαστικό. Η συνεργασία μου με τον Σταμάτη είναι εξαιρετική. Τον έχω αγαπήσει, τον εκτιμώ και τον σέβομαι πέρα από καλλιτέχνη και ως άνθρωπο. Είναι αυθεντικός, μιλάει στα ίσια, είναι γενναιόδωρος και βοηθάει τα νέα παιδιά. Δεν έχει κόμπλεξ. Ο Χρήστος είναι πιο κοντά μου ηλικιακά, τον γνώριζα από παλιά και έχουμε δέσει πολύ ωραία όλη η ομάδα.

- Εκανε αίσθηση η δήλωσή σου για τη Φουρέιρα, ότι «αν είχε πει από την αρχή ότι είναι Αλβανίδα, θα είχε κάνει μεγαλύτερη καριέρα».

Πριν από τις δηλώσεις είχα επιλέξει να χορέψω στο σόου το «Λαμπάντα», γιατί ήθελα να περάσω μήνυμα κατά του ρατσισμού. Την άλλη μέρα βρέθηκα σ’ ένα κάλεσμα και μου ζήτησαν να σχολιάσω on camera τη δήλωση της Ελένης ότι είναι Αλβανίδα. Μίλησα γενικά και όχι για την Ελένη. Είπα ότι όλες αυτές οι ρατσιστικές νοοτροπίες πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουν, αφού κι εγώ τις έχω βιώσει έντονα. Δεν είναι καθόλου εύκολο για ένα μικρό παιδάκι να βιώνει αυτές τις διακρίσεις από τον περίγυρό του. Κι εγώ είμαι από το Καζακστάν, είμαι Πόντια. Συνέχισα λοιπόν λέγοντας ότι τη δικαιολογώ και καταλαβαίνω τους λόγους που την έκαναν αρχικά να το κρύψει. Από φόβο μήπως δεν την αποδεχθούν. Και με ρωτάει η δημοσιογράφος: «Πιστεύεις ότι θα έκανε μεγαλύτερη καριέρα;». Απάντησα ότι δεν ξέρω αν θα έκανε μεγαλύτερη καριέρα. Ξέρω όμως ότι η αλήθεια είναι καλύτερη από το ψέμα. Με την έννοια ότι η αλήθεια σε οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, το ότι το έκρυβε από τους συμπατριώτες της μπορεί να της στέρησε ένα μεγαλύτερο κοινό.

- Υπήρξε μια περίοδος που σας συνέκριναν με την Ελένη Φουρέιρα γιατί μοιάζατε πολύ. Ισχύουν οι φήμες περί κόντρας;

Η αλήθεια είναι ότι και οι δυο μας έχουμε ένα εξωτικό καλούπι, με φυσικά σγουρά μαλλιά. Οταν τραγουδούσα με τον Αντώνη Ρέμο στην «Πολιτεία», στη Θεσσαλονίκη, δεν ήμουν ακόμα γνωστή. Οπως έμαθα αργότερα, έπαιρναν τηλέφωνο τη Φουρέιρα και της έλεγαν ότι ήταν καλή στη Θεσσαλονίκη όπου εμφανιζόταν. Κι εκείνη απορούσε αφού δεν εμφανιζόταν εκεί μέχρι που κατάλαβε τι γινόταν. Από περιέργεια ήρθε να με δει στο μαγαζί και έτσι γνωριστήκαμε. Σκέψου ότι ήμουν τόσο αφελής που έλεγα πολλά τραγούδια της στο πρόγραμμά μου. Δεν σκεφτόμουν ότι έτσι με μπερδεύουν, γιατί δεν έχω τέτοια κόμπλεξ σύγκρισης. Μιλήσαμε λοιπόν και, όπως μου είπε κι εκείνη, το μαλλί μας είναι παρόμοιο, μοιάζουμε κιόλας, οπότε να γιατί ο κόσμος μπερδεύεται. Με την Ελένη έχουμε τις κλασικές συναδελφικές σχέσεις. Πάντως κόντρα δεν έχουμε.

- Είσαι ερωτευμένη; Είμαι μια χαρά στη ζωή μου.

- Τι σε έχει κάνει να μείνεις τόσα χρόνια με τον Κώστα Πηλαδάκη;

Το σημαντικό είναι να μη χάνεται το ενδιαφέρον και να μην υπάρχει ρουτίνα. Ασχολούμαι ουσιαστικά με τον σύντροφό μου, αλλά πάνω από όλα τον θαυμάζω και τον σέβομαι.
- Σκέφτεσαι τον γάμο και το ενδεχόμενο ενός παιδιού; Κάποια στιγμή στο μέλλον θέλω να γίνει και αυτό. Δεν θέλω να έχω απωθημένα. Απλά, θέλω να γίνει αβίαστα, γιατί εμείς οι Πόντιοι παντρευόμαστε νωρίς και είναι προτεραιότητά μας η οικογένεια. Εγώ για τους Πόντιους θεωρούμαι επαναστάτρια που ακολούθησα την καριέρα και όχι την οικογένεια. Εχω μείνει στο ράφι, λοιπόν, ενώ θα έπρεπε ήδη να έχω τρία παιδιά. (γέλια)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης