Κώστας Φραγκολιάς: Οσα του έμαθε η ζωή (και όχι μόνο δίπλα στη Βίσση)

Κώστας Φραγκολιάς: Οσα του έμαθε η ζωή (και όχι μόνο δίπλα στη Βίσση)

Μια ανδρική μορφή οικεία αλλά για αρκετό καιρό αποτραβηγμένη στο ημίφως της δημοσιότητας, ο Κώστας Φραγκολιάς, επιστρέφει στην τηλεόραση. Ως συνεργάτης του «Happy Day» στον ALPHA, ελπίζει ότι θα δείξει τις δυνατότητές του - και επιτέλους θα μιλήσει για κάτι άλλο εκτός από το παρελθόν

Κώστας Φραγκολιάς: Οσα του έμαθε η ζωή (και όχι μόνο δίπλα στη Βίσση)
Μια φωτογραφία ή, ακόμη καλύτερα, ένα βίντεο με τον Κώστα Φραγκολιά, θα μπορούσε να είναι η καλύτερη οπτικοποίηση της θεωρίας που λέει ότι «τα φαινόμενα απατούν». Διότι ο -υποτίθεται- απόμακρος, ολίγον απότομος, επιθετικός και κάπως σνομπ Κώστας στην πραγματικότητα δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο διαφορετικός. Πίσω από το κέλυφος της προσωπικής του άμυνας, είναι ήρεμος, γλυκός, ευγενικός και με υπέροχο χαμόγελο. Ισως επειδή είναι εσωστρεφής και η απότομη δημοσιότητα που γνώρισε πριν από 12 χρόνια να τον έκανε ακόμα πιο επιφυλακτικό σε ό,τι έχει να κάνει με τα ΜΜΕ. Αρκετά κατασταλαγμένος και ώριμος σήμερα, ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρεται στο νέο του τηλεοπτικό εγχείρημα, το «Happy Day», στο πλευρό της Σταματίνας Τσιμτσιλή και τη νέα θεατρική παράσταση «Ανω-Κάτω» στην οποία συμμετέχει. Μιλά επίσης για την εποχή της υπερέκθεσης δίπλα στην Αννα Βίσση, για τα λάθη του, τους μεγάλους του έρωτες και δηλώνει έτοιμος να γίνει γονιός.

- Πώς νιώθεις που επιστρέφεις στην τηλεόραση ύστερα από πέντε χρόνια με το «Happy Day»;
Κλείσιμο
Είναι πολύ ωραία και το «Happy Day» είναι πολύ διαφορετικό κόνσεπτ απ’ όλα όσα έχω κάνει έως σήμερα. Είναι βέβαια και η ομάδα των συνεργατών που μετράει, καθώς με όλα τα παιδιά έχουμε δεθεί ήδη και περνάω πολύ ωραία μαζί τους.

- Σου είχε λείψει η τηλεόραση; Το ίδιο το μέσον όχι, δεν μπορώ να πω ότι μου είχε λείψει ιδιαίτερα. Τα χρήματα όμως της τηλεόρασης, ναι, μου έλειψαν. Ισως δεν μου αρέσει να εκτίθεμαι με αυτόν τον τρόπο, δεν μου αρέσει να βγαίνω όπως είμαι πραγματικά, θα προτιμούσα να εκφραζόμουν π.χ. μέσα από ένα σίριαλ. Αυτό το λέω γιατί μάλλον μου αρέσει πολύ η υποκριτική και είναι αυτό που θα ήθελα να ακολουθήσω επαγγελματικά. Για να είμαι ειλικρινής, στο παρελθόν μού είχαν γίνει αρκετές προτάσεις να συμμετάσχω σε πάνελ εκπομπών, για παρουσιάσεις κ.λπ., αλλά ήμουν αρνητικός. Στη θετική απάντηση που έδωσα στο «Happy Day» έπαιξε μεγάλο ρόλο η Σταματίνα γιατί γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, αισθάνομαι οικεία και έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω. Πολλές φορές στην εκπομπή νιώθω ότι είμαι μαζί με τρεις φίλους μου, καθόμαστε παρέα και τα λέμε.



Η ομάδα του «Happy Day»: Ελένη Τσολάκη, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Δημήτρης Παπανώτας και Κώστας Φραγκολιάς

- Πώς κρίνεις τη σύνθεση της ομάδας του «Happy Day»; Η Σταματίνα είναι μια ολοκληρωμένη παρουσιάστρια και τη θαυμάζω, έχει προοδεύσει απίστευτα όλα αυτά τα χρόνια. Η Ελένη Τσολάκη είναι εξαιρετική, είναι η καλύτερη στην παρουσίαση καιρού από οποιονδήποτε άλλον στην ελληνική τηλεόραση, έχει πλάκα, πετάει διαρκώς ατάκες και μου αρέσει που έχουμε μεταξύ μας κόντρα για τις ποδοσφαιρικές ομάδες που υποστηρίζουμε. Ο Δημήτρης Παπανώτας κάνει καυστικό σχολιασμό και έχεις πολλά πράγματα να μάθεις απ’ αυτόν. Οσο για μένα, νιώθω ότι έχω τον ρόλο του τηλεθεατή από το σπίτι. Ακολουθώ πάντα τη μέση οδό, γιατί έτσι είμαι ως άνθρωπος. Μόνο σε ακραίες καταστάσεις θα πάρω θέση. Γενικά, είμαι εξισορροπιστής.

- Αυτό μάλλον δεν σου φαίνεται. Δείχνεις πιο ακραίος, πιο κάθετος και έχεις εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν -και ίσως πολύ επικριτικά- αρνητική άποψη για τα media. Πώς συνδυάζονται αυτές οι δύο όψεις; Δεν είμαι ο άνθρωπος που θέλω να απασχολώ τα ΜΜΕ, δεν τρελαίνομαι. Από την άλλη, στις συνεντεύξεις παίζει ρόλο και τι με ρωτούν. Δεν μου αρέσει που ακόμα δέχομαι ερωτήσεις για την Αννα Βίσση. Εχουν περάσει 12 χρόνια πια. Τι θα μπορούσα να απαντήσω;

- Αυτό σε ενοχλούσε και ενόσω ήσουν μαζί με την Αννα Βίσση; Ναι, γιατί με αφορούσε προσωπικά και δεν ήθελα να γίνεται αυτό το πανηγύρι.

- Θεωρείς πως είχες κάνει λάθος χειρισμούς τότε; Δεν ήσουν λίγο επιθετικός; Οχι, δεν νομίζω ότι έκανα λάθους χειρισμούς. Δεν μου άρεσε που όλοι τότε ασχολούνταν με την προσωπική μου ζωή. Από την άλλη, θα πει κάποιος «είχες να δείξεις τότε κάτι άλλο;». Σωστό κι αυτό. Απλώς, θα προτιμούσα να μην ασχολούνται καθόλου με την προσωπική μου ζωή.



«Μένω σε σπίτι που έχει θέα. Εχω δει άπειρα ηλιοβασιλέματα, κανένα όμως δεν είναι το ίδιο, όπως και οι γυναίκες. Είναι διαφορετικές. Για μένα η γυναίκα είναι σαν το φως πάνω μου - είτε ανατέλλει, είτε δύει»

- Η αναγνωρισιμότητα που εκείνη την περίοδο απέκτησες απότομα σου άφησε κάποιο κατάλοιπο; Το θεωρούσα χαζό να ασχολούνται όλοι τόσο πολύ με την προσωπική μας ζωή. Ξέρω ότι πουλούσε η Αννα, αλλά θα έπρεπε να εκτιμάται η εξαιρετική δουλειά της ως καλλιτέχνιδας και να πουλάει ανάλογα, και όχι για το τι συνέβαινε στην ιδιωτική της ζωή, στη σχέση μας, όπως το ήθελαν πολλά ΜΜΕ.

- Τι έμαθες απ’ αυτή την ιστορία; «Τα πάντα στον βωμό της δημοσιότητας».

- Από την άλλη, θα μπορούσες να το είχες εκμεταλλευτεί καλύτερα; Πάντα βάζω ως κριτήριο το ένστικτό μου, το πώς νιώθω καλά και πώς θα κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Και επειδή κοιμάμαι καλά τα βράδια, θεωρώ ότι σωστά έπραξα.

- Ηθοποιός και παρουσιαστής. Τελικά, μήπως το ότι κάνεις δύο διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα σου έχει κάνει κακό;  Και ναι και όχι. Ως άνθρωπος δεν ακολουθώ κάποιο συγκεκριμένο πλάνο. Δεν βάζω τόσο μακροπρόθεσμους στόχους. Κάνω πράγματα με τα οποία τη δεδομένη στιγμή περνάω ωραία.

- Καταφέρνεις να το κάνεις ακόμη και σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης; Ναι, έχω την άνεση να ασχολούμαι μόνο με αυτά που μου προσφέρουν ευχαρίστηση, χωρίς φυσικά να κάνω τρελή ζωή.

- Σε ποια θεατρική παράσταση συμμετέχεις αυτή τη σεζόν; Στο θέατρο Βεάκη, στο «Ανω-Κάτω», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Αϊβάζη. Ο Γιάννης είναι εξαιρετικός, κάνει εύστοχες παρατηρήσεις και του έχω εμπιστοσύνη. Πρόκειται για μια κωμωδία και υποδύομαι τον Θύμιο, έναν βουκολικό τύπο, έναν «βλάχο», που έρχεται από το χωριό γιατί ονειρεύεται τη ζωή στην Αθήνα και θέλει να αποκατασταθεί μέσω του Αϊβάζη. Ο ρόλος μου είναι εμβόλιμος στην κυρίως ιστορία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Γιάννης.

- Η υποκριτική λειτουργεί και σαν ψυχοθεραπεία; Ναι, είναι ψυχοθεραπεία, άλλες φορές όμως είναι ψυχαναγκασμός. Κάποιες φορές, υποδυόμενος έναν ρόλο, βρίσκεις λύσεις στα δικά σου προβλήματα. Μπορεί όμως να έχεις λυμένα τα δικά σου τα προβλήματα και να μπαίνεις σε έναν ρόλο που κουβαλά τα δικά του ιδιαίτερα προβλήματα και να επηρεαστείς. Θυμάμαι π.χ. πέρυσι, στην παράσταση «Leonardo’s Ring» έφευγα από τις πρόβες και για δύο ώρες ήμουν σε κατάσταση παρακμής. Το ζούσα.

- Γενικά ζεις έντονα τη ζωή σου, τους έρωτες κ.λπ.; Μου αρέσει να ζω έντονα τη ζωή μου, άλλωστε είμαι Κριός στο ζώδιο. Είναι ωραία η ζωή και όλες τις σχέσεις μου τις έχω ζήσει με πάθος.

- Τι ακραίο έχεις κάνει για μια γυναίκα; Εχω πάρει αεροπλάνο για να πάω να τη δω, έχω καθίσει ώρες κάτω από το σπίτι της να την περιμένω, ως τα ξημερώματα. Εχω κάνει διάφορα και χαίρομαι.

- Πόσες φορές έχεις ερωτευτεί πραγματικά; Τέσσερις φορές και ήταν όλες Τοξότης στο ζώδιο. Εχω περάσει πολλές όμορφες στιγμές με διαφορετικές γυναίκες και διαφορετικά πάθη. Ηταν όλα εξίσου δυνατά. Θα το περιγράψω ως εξής: μένω σε σπίτι που έχει θέα. Εχω δει άπειρα ηλιοβασιλέματα, κανένα όμως δεν είναι το ίδιο, όπως και οι γυναίκες. Είναι διαφορετικές. Για μένα η γυναίκα είναι σαν το φως πάνω μου - είτε ανατέλλει, είτε δύει.

- Τι σε οδήγησε να χωρίσεις ύστερα από πέντε χρόνια σχέσης με τη Μαρκέλλα Κατσογιάννη; Τελικά είσαι άνθρωπος για μεγάλες σχέσεις ή όχι; Ναι, χωρίσαμε, γιατί σε κάποια πράγματα δεν ταιριάζαμε. Και τώρα είμαι μόνος. Μου αρέσει να είμαι σε σχέση γιατί μου αρέσει η συντροφικότητα. Μου αρέσει να έχω μια γυναίκα να περνάμε ώρες μαζί και να είμαστε καλά.

- Είσαι έτοιμος για μια νέα σχέση; Νομίζω όχι ακόμα. Δεν είμαι έτοιμος για την επόμενη σχέση.
 
- Εχεις σκεφτεί να κάνεις οικογένεια και παιδιά; Φυσικά μου αρέσει ο θεσμός της οικογένειας και τα παιδιά. Θα ήθελα δύο αγόρια, γιατί με τα κορίτσια έχεις περισσότερο άγχος.

- Τι αναζητάς σε μια σύντροφο; Θέλω όταν κοιμόμαστε μαζί να είμαι ήρεμος και να με στηρίζει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης