Ελίζαμπεθ Μπανκς: Οι περιπέτειες μιας ξανθιάς

Ελίζαμπεθ Μπανκς: Οι περιπέτειες μιας ξανθιάς

Η Ελίζαμπεθ Μπανκς είναι ένα καλό κορίτσι. Κυρίως όμως είναι ένα πολύ αστείο κορίτσι - κι αυτό είναι το μεγάλο της όπλο

Ελίζαμπεθ Μπανκς: Οι περιπέτειες μιας ξανθιάς
Στο «24ωρο μιας ξανθιάς» η Ελίζαμπεθ Μπανκς περπατά τον λεγόμενο «δρόμο της ντροπής»: με τα ίδια ρούχα από το προηγούμενο, μεθυσμένο βράδυ φεύγει από το σπίτι του μπάρμαν με τον οποίο μόλις πέρασε τη νύχτα, για να επιστρέψει σπίτι. Ο σύντροφός της μόλις την έχει χωρίσει και η δουλειά, την οποία επιθυμούσε διακαώς να κερδίσει, πέρασε στην ανταγωνίστριά της. Η Μέγκαν έχει δει καλύτερες μέρες, αλλά αυτή που θα ακολουθήσει είναι ακόμα χειρότερη.

«Ημουν σερβιτόρα όταν ήμουν νέα», λέει η ηθοποιός στο details.com, «οπότε γυρνούσα σπίτι πολύ αργά - ή πολύ νωρίς, ανάλογα με το πώς το βλέπει κανείς. Φορούσα τη μικρή μαύρη στολή μου και έμοιαζα σαν να το γλεντούσα όλο το βράδυ. Η αλήθεια είναι ότι αγαπώ αυτές τις βόλτες. Εχω στην καρδιά μου αυτή την εποχή. Και μου αρέσουν πολύ οι πόλεις την ώρα που ξυπνάνε».

Κλείσιμο
Μπορεί η κωμωδία του Στίβεν Μπριλ να μη σπρώχνει την ηθοποιό στα όρια που μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να ξεπεράσει, αλλά η Μπανκς παρ’ όλα αυτά καταφέρνει πάντα να τραβά το βλέμμα - και όχι απλώς επειδή φορά ένα κολλητό κατακίτρινο φόρεμα που βγάζει μάτι. Η ίδια συνδέει το φανταχτερό του χρώμα με τον «Μάγο του Οζ»: «Υπάρχουν μερικές μικρές αναφορές στον “Μάγο”», είπε στο details.com. «Είσαι σε ένα ταξίδι, συναντάς όλους αυτούς τους χαρακτήρες που σου δίνουν την αυτοπεποίθηση για να πάρεις μια μεγάλη απόφαση και τελικά συνειδητοποιείς πως όλα όσα χρειάζεσαι υπάρχουν ήδη μέσα σου».

Η Μπανκς έχει όσα χρειάζεται - ένα έμφυτο κωμικό ταλέντο κυρίως, και μια φυσική άνεση που δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις συνθήκες γύρω της. Εχει και σταθερή παρουσία χρόνια τώρα: έχοντας περάσει από δεύτερους ρόλους σε ταινίες όπως το «Spider-Man» (τα παλιά, εκείνα με τον Τόμπι Μαγκουάιρ) και το «Παρθένος, ετών 40», για πρώτη φορά ξεχώρισε και απέκτησε πάραυτα ένα καλτ στάτους με το «Zack and Miri Make a Porno», τη χαριτωμένη κωμωδία του Κέβιν Σμιθ. Το μεγαλύτερο φαν κλαμπ το έχει συγκεντρώσει φυσικά με τους «Αγώνες πείνας» και τον ρόλο της εκκεντρικής Εφι Τρίνκετ με τα πολύχρωμα μαλλιά και τα ασύλληπτα ρούχα. Αλλά συντηρεί ταυτόχρονα μικρότερα γκρουπ θαυμαστών -είτε αυτοί είναι υποστηρικτές του μικρού χιτ «Pitch Perfect» (του οποίου το σίκουελ θα σκηνοθετήσει μάλιστα), είτε των εμφανίσεών της στο «30 Rock» της Τίνα Φέι, όπου έπαιζε με αδιανόητη ενέργεια τη γυναίκα του Αλεκ Μπάλντουιν.


 

Βασικά, αυτή η ενέργεια φαίνεται να χαρακτηρίζει την Μπανκς γενικότερα. Μητέρα δύο αγοριών και σύζυγος του αθλητικογράφου και παραγωγού Μαξ Χάντελμαν, μοιάζει σαν την απόλυτη multi-tasking μηχανή, περνώντας από τον ρόλο του ηθοποιού σε αυτόν τον  σκηνοθέτη και του παραγωγού (πέρα από το «Pitch Perfect 2» έχει επίσης σκηνοθετήσει μία από τις ιστορίες στο ξεκαρδιστικό «Movie 43»), ενώ ταυτόχρονα διατηρεί μια σταθερή παρουσία στα social media και το website της - μια παρουσία με προσωπική χροιά και όχι απλά μαρκετινίστικη. Και σαν τη Μέγκαν, δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί. «Αυτό που μου αρέσει στη Μέγκαν είναι ότι δεν δέχεται τις ταμπέλες που προσπαθούν να της φορέσουν. Είναι καλό κορίτσι, το λέει εξαρχής. Δεν έχει σημασία τι της λένε όσοι συναντά σ’ αυτό το 24ωρο, ξέρει ποια είναι. Και δεν έχει τίποτα να ντρέπεται».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης