Γιατί έχουν τρελαθεί όλοι με το «Jackie O’»;

Γιατί έχουν τρελαθεί όλοι με το «Jackie O’»;

Δεν είναι ένα οποιοδήποτε στέκι της Μυκόνου. Για το «Jackie O’» έχουν γράψει από τους «New York Times» έως τη βρετανική «Sunday Times», αφού στα πέντε χρόνια λειτουργίας του το περίφημο μπαρ έχει πελατολόγιο που θα ζήλευε ακόμη και το διάσημο «Harry’s Bar» του Λονδίνου. Οι ιδιοκτήτες του, Mιχάλης Σιγκούνας και Κάρστεν Στεχρ, έχουν καταφέρει να αποκτήσουν ένα πιστό fan club με τις σημαντικότερες διασημότητες που περνούν από το νησί  

Περίεργες κλοπές στο Αγρίνιο
Γιατί έχουν τρελαθεί όλοι με το «Jackie O’»;
OTζορτζ Μάικλ έχει φωτογραφηθεί στην είσοδό του μαζί με τον εραστή του. Ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ απολαμβάνει συχνά εκεί τα drag queens shows ενώ προσωπικότητες όπως ο Τιερί Μιγκλέρ και ο Αλεσάντρο Ντελ' Ακουα φροντίζουν να κάνουν ρεζερβέ τον διάσημο καναπέ του προτού ακόμη προσγειωθούν στη Μύκονο. «Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει κάποια διασημότητα από το νησί και να μη μας επισκεφθεί», εξομολογείται στο «thema people» o ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του «Jackie O’», Mιχάλης Σιγκούνας. «Εδώ ο κόσμος, gay και μη, περνάει καλά, γι’ αυτό και η διασκέδαση κρατάει μέχρι το πρωί».Η ιδέα του «Jackie O’» γεννήθηκε το 2008. Ο Μιχάλης Σιγκούνας, γιος μηχανολόγου μηχανικού που ασχολείται με μεγάλα κατασκευαστικά έργα, μοιράζει τα πρώτα χρόνια της ζωής του μεταξύ Ελλάδας και Νιγηρίας. Την κοσμοπολίτικη όμως ιδιοσυγκρασία του θα την ανακαλύψει στο Παρίσι σπουδάζοντας Ιστορία της Τέχνης. Θα μυηθεί στα μυστικά της αριστοκρατίας δουλεύοντας για αρκετά χρόνια στο περίφημο κλαμπ  «Les Bains Douches» στην Πόλη του Φωτός κι όταν θα επιστρέψει στην Ελλάδα διάσημα στέκια της εποχής, όπως το μοδάτο εστιατόριο «Κουτί» αλλά και το θρυλικό «Franco’s bar» της Σαντορίνης, θα του προσφέρουν τη θέση του μάνατζερ.

Η σχέση του με τη Μύκονο όμως θα γίνει σχέση ζωής. Το 2002 θα ανοίξει στην περιοχή Ορνός το εστιατόριο «Ορνος», στο οποίο θα παραμείνει για πέντε χρόνια. Η γνωριμία του με τoν πιστό λάτρη της Μυκόνου, τον Γερμανό Κάρστεν Στεχρ, που εκείνη την εποχή εργάζεται ως στέλεχος μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας με έδρα την Αμερική αλλά και ως ειδικός συνεργάτης του National Geographic -θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα-, θα είναι καταλυτική. Είναι και οι δύο ανήσυχα και δημιουργικά μυαλά που διαθέτουν γούστο και ξέρουν να δημιουργούν τάσεις. Τα κοινά επιχειρηματικά τους σχέδια αρχίζουν να υλοποιούνται όταν βρίσκουν τον συγκεκριμένο χώρο, κοντά στην Παραπορτιανή, στον οποίο στεγάζεται το θρυλικό μπαρ μέχρι και σήμερα. «Είχαμε ξετρελαθεί με την τοποθεσία», εξομολογείται ο Μιχάλης Σιγκούνας, ο οποίος μιλάει πολύ σπάνια στον Τύπο. «Ξαναδώσαμε ζωή σε έναν χώρο που είχε εγκαταλείψει το 2003 ο Μυκονιάτης επιχειρηματίας Νίκος Γρυπάρης. Θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικού τύπου champagne bar, το οποίο  σαφώς θα έδινε έμφαση στο gay κοινό αλλά θα ήταν ευχάριστο και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Κλείσιμο


Οι λάτρεις του νησιού από την αρχή μάς καλοδέχτηκαν καθώς είχαν κουραστεί από την πλατεία και επομένως ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα κλασικά στέκια στυλ “Pierro’s” που είχαν μετατραπεί σε ατραξιόν. Το timing ήταν ιδανικό». Για την ονομασία δεν υπήρξε προβληματισμός, ούτε πολύωρες σκέψεις. «Ξύπνησα ένα πρωί και είπα: “Το όνομα του μαγαζιού θα είναι αυτό“», αποκαλύπτει ο Μιχάλης Σιγκούνας. «Η ιδέα μού ήρθε από κάποιες διηγήσεις του πατέρα μου για το κλαμπ “Jackie O’”, ένα παλιό στέκι το οποίο βρισκόταν στην Κυψέλη και ήταν τόσο δημοφιλές ώστε το επισκεπτόταν όλη η καλή Αθήνα. Σκέφτηκα ότι ένα τέτοιο όνομα δεν παραπέμπει μόνο σε μια γυναίκα που είναι αναμφισβήτητα gay icon αλλά αντιπροσωπεύει απόλυτα και το διαχρονικό glam του νησιού».

Οι διασημότητες, οι ατραξιόν και τα πάρτι
Η πρώτη διασημότητα που περνά την πόρτα του trendy bar είναι ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Ζαν-Πολ Γκοτιέ, που θα το λατρέψει. Εκτοτε θα ακολουθήσει συνωστισμός διασημοτήτων. Ο Τζορτζ Μάικλ θα περάσει πολλά βράδια του εκεί, όπως άλλωστε και το σχεδιαστικό δίδυμο των Dsquared, τακτικοί καλοκαιρινοί θαμώνες του νησιού. Ο Αλεσάντρο Ντελ' Ακουα φροντίζει να κλείνει τον περιβόητο καναπέ προτού καν πατήσει το πόδι του στη Μύκονο, όπως βέβαια και ο Ιταλός σχεδιαστής Βαλεντίνο ή ο Γάλλος μετρ Τιερί Μιγκλέρ. «Με τις περισσότερες διασημότητες έχουμε γίνει πλέον φίλοι», λέει το επιχειρηματικό δίδυμο. «Υπάρχουν ιστορίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το περιεχόμενο ενός πολύ ενδιαφέροντος βιβλίου. Το τελευταίο καλοκαίρι της ζωής του ο Βρετανός σχεδιαστής μόδας Αλεξάντερ ΜακΚουίν το πέρασε εδώ, μαζί μας. Κάποιο βράδυ είχαμε κέφι και καθώς μας βρήκε το ξημέρωμα και ο κόσμος είχε φύγει, κλείσαμε τις πόρτες και συνεχίσαμε να διασκεδάζουμε με ελληνική μουσική μέχρι τις 10 το πρωί. Τότε “ανακάλυψε” τη Μαρινέλλα αλλά και την Αννα Βίσση. 



Ξέφρενο ήταν και το γλέντι που μας επιφύλαξε πέρσι, στις 28 Αυγούστου, η Αννα Βίσση. Είχαμε δειπνήσει παρέα και μετά θέλησε να μας ακολουθήσει στο μαγαζί. Είχε ολοκληρωθεί το drag queen show όταν με πλησίασε και μου είπε: “Θα ανέβω στο stage”. Χωρίς αμφιβολία έδωσε μια από τις ωραιότερες live παραστάσεις της ζωής της. Ο χώρος ήταν γεμάτος από κόσμο και φυσικά αποθεώθηκε. Αξέχαστη θα μας μείνει και η μούσα του Αλμοδοβάρ, Ρόσι Ντε Πάλμα, η οποία και δέχτηκε να γίνει γκεστ σταρ στα τέταρτα γενέθλια του μπαρ». Oσο για το μυστικό που κάνει το «Jackie O’» τόσο δημοφιλές και επιτυχημένο ώστε ο κόσμος να συνωστίζεται ακούγοντας μουσική και πίνοντας ποτό, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, μόνο σεβασμός. «Σεβόμαστε εκείνους που μας προτιμούν είτε είναι διασημότητες, είτε όχι. Σε εμάς ο κόσμος χαλαρώνει και περνάει καλά. Υπάρχει μια γνησιότητα και μια αλήθεια που διαφέρει παρασάγγας από το δήθεν που προσέφερε το νησί την εποχή του νεοπλουτισμού και της έλλειψης μέτρου. Εξάλλου τηρούμε πολύ και το privacy. Είναι απαράβατος κανόνας: την πόρτα του “Jackie O’” δεν τη διαβαίνουν παπαράτσι, εκτός αν κάποιος επώνυμος θελήσει από μόνος του να ενδώσει στα φλας κάποιου φωτογράφου», τονίζει ο Μιχάλης Σιγκούνας.

«Jackie O’ Beach Club», τo νέο hot spot του καλοκαιριού
Φέτος, το επιχειρηματικό δίδυμο -πολιτογραφημένο πια στη Μύκονο αφού περνάει και τον χειμώνα του εκεί- επιφύλαξε στον upper class τουρισμό τoυ νησιού και άλλη μία έκπληξη. Δημιούργησε στην περιοχή «Super Paradise», εκεί όπου υπήρχε το πρώην «Coco's», το «Jackie O’ Βeach Club», στο οποίο προσφέρει όλες τις ανέσεις μιας υπεροργανωμένης παραλίας με αίθουσα spa, μπουτίκ «Sotris» και ένα υψηλής αισθητικής αλλά και γεύσης εστιατόριο, τις δημιουργίες του οποίου υπογράφει ο νεαρός σεφ Αθηναγόρας. «Αγαπάμε την παραλία του Super -στην οποία παλαιότερα υπήρξαμε και οι ίδιοι θαμώνες- και θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι σε αυτήν. Ψαχτήκαμε πολύ σε σχέση με τις λεπτομέρειες.



Εναν ολόκληρο χειμώνα δουλέψαμε το συγκεκριμένο project με κάθε λεπτομέρεια, από τη διακόσμηση μέχρι το πώς μπορούν να είναι οι υψηλού επιπέδου παροχές. Είμαστε ευτυχείς που αποσπάσαμε πολύ θετικές κριτικές», αναφέρει ο Μιχάλης Σιγκούνας. Τα μεγαλύτερα περιοδικά αλλά και τα social media αναφέρθηκαν στο παραλιακό «Jackie O’» ως «το νέο hot spot της Μυκόνου». «Αυτό δεν μας εφησυχάζει, αντιθέτως μας οδηγεί σε μια εγρήγορση», προσθέτει ο Κάρστεν Στεχρ για να συμπληρώσει: «Κάνουμε αυτή τη δουλειά γιατί την αγαπάμε και επομένως ο μόνιμος προβληματισμός μας είναι πώς θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι…».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης