Πόσο ψάρι επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη; Δύο Έλληνες ερευνητές έχουν την απάντηση

Σε πρόσφατη μελέτη, Έλληνες ερευνητές υπολόγισαν τα οφέλη και τους κινδύνους της κατανάλωσης ψαριού κατά την εγκυμοσύνη και κατέληξαν σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα

Η κατανάλωση ψαριών κατά την εγκυμοσύνη έχει αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης, χωρίς οι ειδικοί να έχουν καταλήξει εάν είναι συνετή διατροφική επιλογή για την έγκυο. Πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, ωστόσο, φαίνεται πως έχει μια απάντηση.

Τα ψάρια αποτελούν σημαντική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, σημαντικών συστατικών για την ανάπτυξη του εμβρύου. Παρ’ όλα αυτά, η ένσταση για την κατανάλωσή τους πιθανώς να έγκειται στο γεγονός πως ορισμένα ψάρια, όπως ο ξιφίας, ο καρχαρίας και το σκουμπρί, συχνά περιέχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει νευρολογικές βλάβες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr