Γράφουν για την Osteostrong: «Αυτή η τεχνολογία είναι μεγαλοφυής» - Τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου

Γράφουν για την Osteostrong: «Αυτή η τεχνολογία είναι μεγαλοφυής» - Τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου

Πώς η μέθοδος Ostreostrong προσεγγίζει  την έννοια του well-being  - Μετά τους Los Angeles Times, που έγραψαν εκτενώς για την οστεογονική φόρτιση (και την Osteostrong), site που εξειδικεύεται στην αντιγήρανση και τις νέες τεχνολογίες γράφει για μια «πραγματικά σπουδαία τεχνολογία»

osteostrong_woman
Πληθαίνουν οι αναφορές, σε παγκόσμιο επίπεδο, από σημαντικές προσωπικότητες του well being για τη μέθοδο OsteoStrong και τις ευεργεσίες της.

Αυτή τη φορά ο David Stewart, του Ageist – ενός site που εξειδικεύεται στην αντιγήρανση και τις νέες τεχνολογίες – στο πιο πρόσφατο άρθρο του, εξηγεί με λόγια απλά τη νέα πραγματικότητα (και αναγκαιότητα) στην ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος.

Λύση για την αύξηση της οστικής πυκνότητας: η μέθοδος OsteoStrong.

Μολονότι συνήθως είμαστε καχύποπτοι, δοκιμάσαμε τη μέθοδο OsteoStrong για μυοσκελετική ενδυνάμωση, προκειμένου να ανακαλύψουμε πως δουλεύει και σε ποια σημεία διαφέρει από την παραδοσιακή άσκηση με βάρη.

Τα οστά μας, όπως και τα υπόλοιπα μέρη του σώματός μας, ανταποκρίνονται όταν τους ασκείται πίεση. Η ουσιαστική σκέψη εδώ είναι ότι το σώμα μας πάντοτε επιδιώκει να είναι προετοιμασμένο για κάτι μεγαλύτερο που μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές επιπτώσεις στο μέλλον. Έτσι δουλεύει το «χτίσιμο» των μυών. Αν ασκηθεί έντονη πίεση – για παράδειγμα με την άρση ενός σημαντικού φορτίου – το σώμα θα ανταποκριθεί «χτίζοντας» περισσότερο μυϊκό ιστό μέχρι το μάξιμουμ της φυσιολογικής ικανότητας. Το ίδιο ισχύει και για τα οστά, με τη μόνη διαφορά ότι τα οστά αναπτύσσονται με πολύ αργότερους ρυθμούς από ό,τι οι μυς.

Αρχική καχυποψία.

Όταν πρωτοάκουσα για αυτή την εταιρεία και τη μέθοδό της, δεν το κατάλαβα. Γιατί να πάω στο ειδικά διαμορφωμένο κέντρο τους, όταν μπορώ να πετύχω το ίδιο αποτέλεσμα στο γυμναστήριο; Μου φαινόταν λιγάκι ανόητο. Και αυτός είμαι – παραδοσιακά – εγώ, που κάνω το συνηθισμένο μου λάθος της προκατάληψης αντί της ενδελεχούς έρευνας. Με λίγα λόγια, ήμουν επικριτικός απέναντι σε κάτι που δεν γνώριζα καθόλου.

Δοκιμάζοντας τη μέθοδο OsteoStrong.

Όλα άλλαξαν στην πραγματικότητα όταν, πριν από δυο εβδομάδες, δοκίμασα ο ίδιος τη μέθοδο. Τώρα ξέρω. Τώρα το κατάλαβα. Αυτή η τεχνολογία είναι μεγαλοφυής. Ο τρόπος που δουλεύουν αυτά τα ρομποτικά μηχανήματα – και υπάρχουν τέσσερα (4) ξεχωριστά μηχανήματα για τα πόδια, τα χέρια και άλλα μέρη του σώματος – συνοψίζεται στο ότι σε τοποθετούν στην ιδανική και ασφαλή θέση για να ασκήσεις το μέγιστο της δύναμής σου. Κι όταν ασκείς τη μέγιστη δύναμή σου, περισσότερη πίεση ασκείται και στα οστά σου, που σημαίνει γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη αύξηση της οστικής πυκνότητας.

Μπόρεσα να δώσω «Ηράκλεια» ώθηση 545 κιλών.

Μου ζήτησαν να καθίσω σε ένα μηχάνημα που έμοιαζε με ένα αντίστοιχο γυμναστηριακό πιέσεων στήθους. Τα χέρια μου, κρατώντας τις λαβές, ήταν λυγισμένα σε γωνία εκατόν είκοσι (120) μοιρών. Ο προπονητής συνεδρίας με ενημέρωσε ότι αυτή είναι η ιδανική γωνία για να μπορέσω να δώσω το μάξιμουμ της δύναμής μου. Μπροστά μου υπήρχε μια ένδειξη που με ενημέρωνε για το πόσα κιλά δύναμης εφαρμόζω. Η διαδικασία απλή: πιέζεις όσο πιο δυνατά μπορείς για δέκα (10’’) δευτερόλεπτα. Μια εφαρμογή είναι το μόνο που χρειάζεται. Μπόρεσα να ωθήσω μια «Ηράκλεια» ώθηση των 545 κιλών που αντιστοιχεί σε έξι φορές όσα κιλά μπορώ να κάνω στο γυμναστήριο. Αυτό ενεργοποιεί τα οστά μου να απορροφήσουν τεράστια δύναμη, ενώ, ταυτόχρονα δεν κινδυνεύω από κανέναν τραυματισμό. Το να προσπαθούσα να κάνω 545 κιλά στον πάγκο θα ήταν καθαρή αυτοκτονία.
Κλείσιμο
ageist_article



Τα μηχανήματα αυτά, κατά την άποψή μου, είναι ιδανικά για όποιον επιθυμεί την ενίσχυση των οστών του – για ασθενείς με οστεοπόρωση, αθλητές και ανθρώπους που αναζητούν αποθεραπεία από τραυματισμούς. Είναι μια πραγματικά σπουδαία τεχνολογία που «χακάρει» τις διαδικασίες ανάπτυξης του σώματός μας.


Το μάθημά μου: να μην «ακυρώνω» πράγματα που δεν κατανοώ απολύτως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης