Εγκεφαλικό επεισόδιο: Οι τροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο και αυτές που τον μειώνουν

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Οι τροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο και αυτές που τον μειώνουν

Τα αυγά σχετίζονται με αύξηση του κινδύνου αιμορραγικού εγκεφαλικού, ενώ φρούτα, λαχανικά και ίνες μειώνουν τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με έρευνα

190513180233_eating2
Τα διάφορα είδη τροφών συνδέονται με τον κίνδυνο διαφορετικού είδους εγκεφαλικού επεισοδίου (ισχαιμικού ή αιμορραγικού), σύμφωνα με τη μεγαλύτερη έρευνα του είδους της μέχρι σήμερα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και σε άλλες οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, καλύπτοντας συνολικά 418.329 ανθρώπους.

Έως τώρα σχεδόν όλες οι έρευνες έχουν εξετάσει την επίπτωση της διατροφής συνολικά στα εγκεφαλικά επεισόδια, χωρίς να διακρίνουν ανάμεσα στα δύο βασικά είδη του. Η νέα μελέτη, με επικεφαλής την Δρ Τάμι Τονγκ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που δημοσιεύθηκε στο European Heart Journal της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, ανέλυσε σε βάθος 13 ετών τις διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων, από τους οποίους 4.281 έπαθαν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο και 1.430 αιμορραγικό στη διάρκεια της έρευνας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης