Το παιδί αρνείται να φάει: Οκτώ σωστοί τρόποι να αλλάξετε την κατάσταση

200210155606_child2

Ένα παιδί που δεν θέλει να φάει το φαγητό του είναι μεγάλο βάσανο για τους γονείς που πολλές φορές αντιδρούν με λανθασμένο τρόπο. Δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για να αλλάξει η κατάσταση

Το παιδί αρνείται να φάει; «Πάρτε το αλλιώς», συμβουλεύουν μεταξύ άλλων οι ειδικοί τονίζοντας πως: «Αν νιώσετε έναν ακατανίκητο πειρασμό να αναγκάσετε το παιδί σας να φάει με το ζόρι, προσπαθήστε να του δώσετε μεγαλύτερη προσοχή επειδή τρώει (ακόμη κι αν πρόκειται για ένα μόνο μπιζέλι) παρά επειδή δεν τρώει»…

Τι πρέπει να κάνετε

1. Μην αμελείτε τα δικά σας γεύματα: Αν το παιδί σας δει ότι αμελείτε να φάτε την ώρα που πρέπει, θα θεωρήσει ότι το να μην τρώει δεν αποτελεί πρόβλημα αφού κι εσείς κάνετε το ίδιο.

2. Μην επικρίνετε μία μεγάλη κοιλιά και μην εκθειάζετε μία αδύνατη σιλουέτα: Ακόμη κι ένα παιδί τριών ετών (!) μπορεί να αποκτήσει παράλογη εμμονή με το βάρος του, γιαυτό αφήστε στην άκρη τις κρίσεις και τις επικρίσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Η πιο εύκολη λυση.

Να σταματήσετε να τα κυνηγάτε να φανε. Μόλις τα κόψει η λορδα μια χαρά τρώνε κι από μόνα τους. Απλά αφήστε το φαγητό στο τραπέζι και όλα έρχονται από μόνα τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης