Κοτόπουλο και ψάρι: Τα μαγειρικά λάθη που οδηγούν στον σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών

Κοτόπουλο και ψάρι: Τα μαγειρικά λάθη που οδηγούν στον σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών

Προσέχετε όταν μαγειρεύετε λευκό κρέας και ψάρια, αλλά και στην επιλογή των ψαριών, καθώς ο τρόπος μαγειρέματος μπορεί να αυξήσει τις καρκινογόνες ουσίες στα τρόφιμα αυτά

200108193307_chicken-1280x720
Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε ψάρια και όταν μαγειρεύετε πουλερικά ή ψάρια.

Οι υψηλές θερμοκρασίες στο μαγείρεμα, η έκθεση στον καπνό και το υπερβολικό ψήσιμο ή κάψιμο οδηγούν στον σχηματισμό των ίδιων καρκινογόνων ουσιών στα πουλερικά και τα ψάρια, όπως και αυτές που σχηματίζονται στο κόκκινο κρέας.

Για παράδειγμα, υψηλά επίπεδα ετεροκυκλικών αμινών υπάρχουν στα τηγανιτά ψάρια και σε ψάρια που ψήνονται σε υψηλές θερμοκρασίες, και πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες υπάρχουν στην επιφάνεια των καπνιστών και ψητών ψαριών. Τα καπνιστά, παστά ή αλατισμένα ψάρια αποδείχθηκε ότι αυξάνουν τον κίνδυνο προχωρημένου καρκίνου του προστάτη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης