Έτσι θα ρίξετε την «κακή» LDL χοληστερόλη και θα θωρακίσετε την καρδιά σας

Έτσι θα ρίξετε την «κακή» LDL χοληστερόλη και θα θωρακίσετε την καρδιά σας

Μια υγιεινή για την καρδιά διατροφή έχει φυσικά χαμηλή περιεκτικότητα σε διατροφική χοληστερόλη και μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό επεισόδιο

191216184435_diet-1280x720
Η μείωση της διατροφικής χοληστερόλης επικεντρώνοντας την προσοχή μας σε συνολικά επωφελή για την υγεία της καρδιάς διατροφικά μοτίβα που αντικαθιστούν τα κορεσμένα λιπαρά με πολυακόρεστα, παραμένει καλή συμβουλή για τη διατήρηση της LDL χοληστερόλης σε υγιή επίπεδα, σύμφωνα με την Επιστημονική Συμβουλευτική της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης που δημοσιεύθηκε στο Circulation.

Πολλή από τη χοληστερόλη του αίματος παράγεται στο ήπαρ και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία των κυττάρων. Ωστόσο, τρόφιμα όπως τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα και το λιπαρό κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας περιέχουν σχετικά υψηλές ποσότητες χοληστερόλης και κορεσμένων λιπαρών, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση της χοληστερόλης στο αίμα. Η υπερβολική χοληστερόλη στο αίμα συμβάλλει στον σχηματισμό θρόμβων στο εσωτερικό των αρτηριών, διαδικασία που υποκινεί τις περισσότερες καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης