Πώς θα γεράσουμε χωρίς να παχύνουμε και να αρρωστήσουμε

Πώς θα γεράσουμε χωρίς να παχύνουμε και να αρρωστήσουμε

Παθήσεις όπως ο διαβήτης και η αθηροσκλήρωση που σχετίζονται με τη γήρανση, ίσως να μπορούν κάποια στιγμή να προληφθούν μέσω φαρμάκων που θα στοχεύουν μια συγκεκριμένη ομάδα κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού

paxysarkia
Μια μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Yale αποκάλυψε γιατί το σπλαχνικό λίπος που περιβάλλει τα όργανα αυξάνεται καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν. Σύμφωνα με τη σχετική δημοσίευση στο Cell Metabolism, το εύρημα αυτό θα μπορούσε να προσφέρει νέες θεραπευτικές προοπτικές για τη βελτίωση της μεταβολικής υγείας και, ως εκ τούτου, για τη μείωση της πιθανότητας εκδήλωσης ασθενειών όπως ο διαβήτης και η αθηροσκλήρωση που σχετίζονται με τη φλεγμονή και τη γήρανση.

Προηγούμενη εργασία έχει δείξει ότι καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, η ικανότητα του σώματος να παράξει ενέργεια μέσω καύσης του λίπους μειώνεται. Συνεπώς, το λίπος που περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα αυξάνεται σταδιακά. Η εργασία του Δρ. Vishwa Deep Dixit, λοιπόν, βρήκε ότι τα ανοσοκύτταρα που είναι απαραίτητα για τη διαδικασία καύσης του λίπους, τα λεγόμενα μακροφάγα, παρέμεναν ενεργά, αλλά ο συνολικός αριθμός τους έφθινε καθώς αυξανόταν το σπλαχνικό λίπος κατά τη γήρανση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης