Η νευρική ανορεξία που μπορεί να μην φαίνεται, αλλά απειλεί

Η νευρική ανορεξία που μπορεί να μην φαίνεται, αλλά απειλεί

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι ερευνητές για την άτυπη νευρική ανορεξία όπου οι έφηβοι μπορεί να μην έχουν ακόμη μεγάλη απώλεια βάρους, έχουν όμως μια διαταραγμένη σχέση με το φαγητό

nevr
Οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες με νευρική ανορεξία άτυπης μορφής μπορεί να έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος και να εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα άρρωστοι. Αυτό αναφέρει νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Pediatrics αποτελεί τη μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, αξιολόγηση εφήβων με φυσιολογικό σωματικό βάρος που πάσχουν από νευρική ανορεξία άτυπης μορφής.

Παραδοσιακά, τα άτομα με σωματικό βάρος κατά 85% χαμηλότερο από το ιδανικό διαγιγνώσκονται με νευρική ανορεξία. Αλλά το 2013 μία νέα κατηγορία διατροφικών διαταραχών αναγνωρίστηκε και επίσημα. Η άτυπη νευρική ανορεξία. Τα άτομα που πάσχουν από αυτή τη νόσο πληρούν όλα τα διαγνωστικά κριτήρια για νευρική ανορεξία αλλά έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης