Το Νο1 αντιγηραντικό φάρμακο

Το Νο1 αντιγηραντικό φάρμακο

Το φάρμακο κατά του γήρατος δεν αγοράζεται απαραίτητα από το φαρμακείο - Αντίθετα υπάρχουν και άλλες εξαιρετικά αποτελεσματικές επιλογές

191106163731_antighransi
Aποτελεσματικό δε θεωρείται υποχρεωτικά το φάρμακο που πωλείται στο φαρμακείο. Είναι το ελιξήριο που μπορούμε να παράγουμε μόνοι μας καθημερινά, προστατεύοντας τα κύτταρά μας από τις λοιμώξεις και τη γήρανση. Μπορείτε να το έχετε στη διάθεσή σας όπου και να πάτε. Αρκεί να το βάλετε μέσα στο βασικό καύσιμο του οργανισμού: τη διατροφή.

Χάρη σε πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, βρέθηκε ποιες είναι αυτές οι συνήθειες που μπορούν να λειτουργήσουν ως πυροσβεστήρες για την αντιμετώπιση των φλεγμονών που κατατρώνε τον οργανισμό μας. Πρόκειται για μελέτες που έγιναν πάνω στο νηματώδες καινοραβδίτης ο κομψός, το ποντίκι και τον άνθρωπο. Παρατηρήθηκε ότι με τροποποιήσεις στη διατροφή, οι παράγοντες φλεγμονής που υπάρχουν στο αίμα μειώνονται, πέφτοντας στα φυσιολογικά όρια, χωρίς από αυτό να επηρεάζεται η ποιότητα του ανοσοποιητικού συστήματος. Έτσι, τα τελομερή, τα άκρα των χρωμοσωμάτων κάθε κυττάρου, μακραίνουν. Τα τελομερή είναι ενδεικτικά του προσδόκιμου ζωής και της καλής υγείας. Όσο πιο επιμήκη είναι, τόσο περισσότερη ζωή έχουμε μπροστά μας. Παράλληλα, παρατηρήθηκε μία προστατευτική δράση για το DNA.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης