Ιατρική Κάνναβη: Ανεπαρκείς αποδείξεις ότι κάνει καλό στις ψυχικές διαταραχές

Ιατρική Κάνναβη: Ανεπαρκείς αποδείξεις ότι κάνει καλό στις ψυχικές διαταραχές

Ανεπαρκείς είναι μέχρι στιγμής οι ενδείξεις που υποστηρίζουν ότι η ιατρική κάνναβη και τα άλλα ιατρικά κανναβινοειδή μπορούν να βελτιώσουν τις ψυχικές διαταραχές, σύμφωνα με νέα μεγάλη διεθνή μελέτη

190909163508_lab_research
Δεν υπάρχουν έως σήμερα επαρκή στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι η ιατρική κάνναβη και τα υπόλοιπα ιατρικά κανναβινοειδή μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική υγεία. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας μεγάλης διεθνούς μελέτης, η οποία δεν βρήκε επαρκείς ενδείξεις ότι οι εν λόγω ουσίες με βάση την κάνναβη ανακουφίζουν όντως την κατάθλιψη, τις αγχώδεις διαταραχές, τη ΔΕΠΥ (διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας), το σύνδρομο Τουρέτ, τη διαταραχή μετατραυματικού στρες ή την ψύχωση.

Η μελέτη (μετα-ανάλυση), η πιο ολοκληρωμένη του είδους της μέχρι σήμερα, έλαβε υπόψη της και αξιολόγησε 83 έρευνες που έγιναν μεταξύ 1980-2018 και αφορούσαν συνολικά περίπου 3.000 ανθρώπους. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση ιατρικών κανναβινοειδών για ψυχικές διαταραχές δεν είναι δυνατό να δικαιολογηθεί με βάση τα έως τώρα δεδομένα, καθώς δεν είναι βέβαιη η αποτελεσματικότητα τους, ενώ παράλληλα είναι γνωστοί οι κίνδυνοι των εν λόγω ουσιών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης