Η κακή συνήθεια που οδηγεί στη μετάδοση των ανθεκτικών υπερ-βακτηρίων

Η κακή συνήθεια που οδηγεί στη μετάδοση των ανθεκτικών υπερ-βακτηρίων

Η κακή υγιεινή στην τουαλέτα αποδεικνύεται ως ο κύριος και πρωταρχικός υπεύθυνος για την διασπορά του επικίνδυνου και ανθεκτικού στα αντιβιοτικά στελέχους Ε. coli

vaktiria
Το ανθεκτικό στα αντιβιοτικά βακτήριο Ε. Coli είναι πιο πιθανό να μεταδοθεί εξαιτίας της μη τήρησης των κανόνων υγιεινής στην τουαλέτα παρά από ένα μισο-μαγειρεμένο φαγητό, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας (UEA) και δημοσιεύθηκε στο The Lancet Infectious Diseases.

Η E. coli είναι ένα βακτήριο που άνθρωποι και ζώα φέρουν φυσιολογικά στο έντερό τους. Κάποια στελέχη του όμως μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, ενώ άλλα είναι υπεύθυνα για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και λοιμώξεις που παρουσιάζονται έπειτα από μια χειρουργική επέμβαση στο έντερο. Στη χειρότερη εκδοχή τους, οι λοιμώξεις αυτές εξελίσσονται σε βακτηριαιμία, δηλαδή λοίμωξη που μεταφέρεται στην κυκλοφορία του αίματος.

Μέχρι σήμερα, όμως, δεν ήταν γνωστό αν τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά E. coli εισέρχονται στον οργανισμό από την τροφική αλυσίδα ή μεταφέρονται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης