Κατάψυξη ωαρίων: Δέκα πράγματα που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

Κατάψυξη ωαρίων: Δέκα πράγματα που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

Είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύεται επιστημονικό άρθρο επί του θέματος αυτού, από την Ελλάδα, αποδεικνύοντας την πρωτοπορία του επιστημονικού ιατρικού δυναμικού και των κλινικών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ

katapsyxi
Όλο και περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να καταψύξουν τα ωάριά τους, επειδή θέλουν να καθυστερήσουν τη μητρότητα για κοινωνικούς λόγους ή αναγκάζονται να μεταθέσουν τα σχέδιά τους για τη δημιουργία οικογένειας εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Η κατάψυξη ωαρίων (κρυοσυντήρηση ωαρίων) είναι μία μέθοδος διατήρησης της γονιμότητας που σταματά το βιολογικό ρολόι της γυναίκας, δίνοντάς της τη δυνατότητα να γίνει μητέρα στο μέλλον. Μια γυναίκα μπορεί να αποφασίσει να προχωρήσει σε κατάψυξη ωαρίων επειδή

α) θέλει να έχει τη δυνατότητα να προσπαθήσει να μείνει έγκυος στο μέλλον είτε με τον κατάλληλο σύντροφο είτε με δότη σπέρματος.

β) θα υποβληθεί σε θεραπεία που θα επηρεάσει τη γονιμότητά της εξαιτίας κάποια ασθένειας (όπως ο καρκίνος) ή πάσχει από ασθένεια που μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητά της (όπως ενδομητρίωση, δρεπανοκυτταρική αναιμία, αυτοάνοσες ασθένειες όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος).

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης