Επαναστατικό και απλό τεστ σώζει τους διαβητικούς ασθενείς

Επαναστατικό και απλό τεστ σώζει τους διαβητικούς ασθενείς

Αρκούν 3-5ml αίματος και μια νέα τεχνολογία ανάλυσης προκειμένου να διαγνωστούν έγκαιρα οι διαβητικοί ασθενείς με κίνδυνο αγγειακών επιπλοκών υποστηρίζει νέα έρευνα

aimatos
Μόλις λίγες σταγόνες αίματος είναι αρκετές για να εντοπιστούν έγκαιρα οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη με απειλητικές για τη ζωή τους αγγειακές παθήσεις όπως η καρδιοπάθεια, η αθηροσκλήρωση και η νεφρική ανεπάρκεια.

Την αιματολογική εξέταση δημιούργησαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Northwestern ενώ τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο Clinical Chemistry.

Η εξέταση βασίζεται σε μια νέα τεχνολογία ανάλυσης αίματος που ανέπτυξαν οι ερευνητές και την οποία πρόσφατα χρησιμοποίησαν για να να ανιχνεύσουν τον καρκίνο του ήπατος σε ασθενείς, ενώ ήδη ελέγχεται για την αξιοπιστία της σε άλλους σοβαρούς τύπους καρκίνου.

Οι επιστήμονες επομένως έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την εξέταση αίματος για να αναλύσουν περισσότερα από 3.000 δείγματα αίματος και να εντοπίσουν με ακρίβεια πάσχοντες από καρκίνο του ήπατος χωρίς ψευδώς θετικά – και ανησυχητικά – δείγματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης