Επτά έξυπνα κόλπα για να τρώμε λιγότερο

Επτά έξυπνα κόλπα για να τρώμε λιγότερο

Μερικά απλά τρικ που σύμφωνα με τους ειδικούς και τα ερευνητικά δεδομένα θα σας βοηθήσουν να τρώτε λιγότερο

nofood
Βάλτε νερό της βρύσης στο τραπέζι Έχει παρατηρηθεί ότι όταν μεταξύ των γευμάτων καταναλώνουμε κρύο νερό από το ψυγείο (10C) και όχι νερό σε θερμοκρασία δωματίου (22C), υπάρχει ο κίνδυνος να φάμε παραπάνω. Αυτό συμβαίνει επειδή παγώνει η γλώσσα και «χάνουμε» τη γεύση μας.

Λιγότερο νερό στο γεύμα Αν και στη διάρκεια της ημέρας είναι καλό να πίνετε περί τα 8 ποτήρια νερό, στη διάρκεια του γεύματος περιορίστε το νερό. Διαφορετικά αραιώνεται το περιεχόμενο του στομάχου με αποτέλεσμα να καθυστερεί η «αποστολή» του μηνύματος του κορεσμού από το στομάχι προς τον εγκέφαλο και να τρώτε περισσότερο. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί ότι περιορίζοντας το νερό στη διάρκεια του γεύματος, μειώνεται κατά 37% η πρόσληψη τροφής.

Βγάλτε τα γλυκά από το ψυγείο Ένας απλός τρόπος για να φάτε λιγότερο γλυκό είναι να το αφήσετε για λίγο εκτός ψυγείου ώστε να μην είναι κρύο όταν το φάτε. Έχει παρατηρηθεί ότι η αίσθηση της γλυκύτητας μειώνεται όσο μειώνεται η θερμοκρασία του γλυκίσματος, οπότε αυτή η απλή κίνηση ίσως αποδειχθεί πολύτιμη για να τρώτε μόλις λίγες κουταλιές από την αγαπημένη σας πάστα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης