Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Μέχρι να τον εξαλείψουμε, μπορούμε να τον θεραπεύουμε

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Μέχρι να τον εξαλείψουμε, μπορούμε να τον θεραπεύουμε

Τι συμβαίνει στο υγιές έντερο και αναπτύσσεται καρκίνος και ποιες είναι οι σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας που μπορούν να αποσοβήσουν τον κίνδυνο; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

man_cancer
Είναι ένας από τους συχνότερους καρκίνους αλλά και εκείνος που μπορούμε να εξαλείψουμε για πάντα. Υπολογίζεται ότι σχεδόν ένας στους 20 ανθρώπους μπορεί να εμφανίσει έναν κακοήθη όγκο στο παχύ έντερο αλλά εάν η διάγνωση γίνει έγκαιρα, οι 9 στους 10 ασθενείς τελικά θα θεραπευθούν.

Τι συμβαίνει λοιπόν στο υγιές έντερο και αναπτύσσεται καρκίνος; Ο καρκίνος είναι μια αποδιοργάνωση της φυσιολογικής διαδικασίας της γέννησης, πολλαπλασιασμού και θανάτου των κυττάρων. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται μη λειτουργικά κύτταρα που καταλαμβάνουν χώρο μέσα στο υγιές όργανο. Αυτά τα πλεονάζοντα κύτταρα δημιουργούν μάζες που τελικά αναπτύσσονται παρασιτικά, εις βάρος του οργανισμού που τους θρέφει. Το αίτιο δεν είναι πάντα γνωστό. Είναι βέβαιο ότι σε μερικές οικογένειες εμφανίζονται μεταλλαγμένα γονίδια που οδηγούν στην ανάπτυξη καρκίνου. Αυτές οι περιπτώσεις όμως είναι η εξαίρεση. Ο κανόνας είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου να αναπτύσσεται τυχαία, σποραδικά, κυρίως όμως σε άτομα που καταναλώνουν πολύ λίπος, αλκοόλ ή καπνίζουν και δεν ασκούνται. Η καλή και υγιεινή ζωή μας προστατεύει και από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης