Workout σε αναπηρικό αμαξίδιο

Workout σε αναπηρικό αμαξίδιο

Η καλή φυσική κατάσταση είναι σημαντική για όλους -Η τακτική αερόβια άσκηση και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι εξίσου σημαντικές για την ευεξία όλων είτε χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο είτε όχι

fitness_amaxidio
Ως χρήστες αναπηρικής καρέκλας (αμαξίδιο), η ενεργή συμμετοχή σας θα φέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία σας και θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την καθημερινότητα σας, τονίζει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη.

Η τακτική αερόβια άσκηση (κολύμπι) – η άσκηση που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό -και οι ασκήσεις που βελτιώνουν την δύναμη είναι εξίσου σημαντικές για την υγεία και την ευεξία των χρηστών ή μη αναπηρικής καρέκλας.

Ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις σας και το επίπεδο σωματικής ικανότητας, θα υπάρχει μια δραστηριότητα ή κάποιο άθλημα για εσάς. Η σωματική δραστηριότητα δεν σημαίνει απαραίτητα γυμναστήριο ή αγωνιστικό αθλητισμό, αν και αυτές μπορεί να είναι εξαιρετικές επιλογές. Η δραστηριότητα μπορεί να λάβει πολλές μορφές και να συμβεί σε πολλά μέρη.

Για να βελτιώσετε την υγεία σας, δοκιμάστε δραστηριότητες που βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς σας και τη μυϊκή δύναμη. Για τη γενική υγεία, όλοι οι ενήλικες ηλικίας 19-64 ετών, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων, συνιστάται να κάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα αερόβιας δραστηριότητας, συν ασκήσεις δύναμης δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Κλείσιμο
Μην ανησυχείτε για την επίτευξη αυτών των στόχων το σημαντικό είναι να κάνετε αυτό που σας αρέσει. Ενίσχυση μυϊκού συστήματος. Όταν πρόκειται για μυϊκή δύναμη πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένες μυϊκές ομάδες. Η επαναλαμβανόμενη κίνηση ώθησης που χρησιμοποιείται για την ώθηση της αναπηρικής καρέκλας σημαίνει ότι οι μύες του θώρακα και των ώμων μπορούν να γίνουν άκαμπτοι και επιρρεπείς σε τραυματισμούς. Εν τω μεταξύ, οι μύες της πλάτης, οι οποίοι δεν εμπλέκονται σε αυτή την κίνηση ώθησης, μπορούν να εξασθενίσουν επειδή δεν εργάζονται ενεργά.

Εξαιτίας αυτού, είναι καλή ιδέα να εστιάσετε στις ασκήσεις που λειτουργούν μικρότεροι μύες που υποστηρίζουν την κίνηση ώθησης, όπως οι μύες των ώμων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τραυματισμών. Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε τους μυς της πλάτης κάνοντας ασκήσεις που περιλαμβάνουν για παράδειγμα μια κίνηση έλξης.

Γυμναστήρια με εξοπλισμό προσαρμοσμένο για τους χρήστες αναπηρικών καρεκλών είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να κάνετε δραστηριότητες ενίσχυσης μυών.
Ορισμένοι χρήστες αναπηρικών καρεκλών βρίσκουν επίσης ότι μπορούν να κάνουν ασκήσεις ενίσχυσης μυικού συστήματος στο σπίτι ή σε εξωτερικό χώρο (πάρκο) χρησιμοποιώντας ιμάντες αντίστασης (λάστιχα).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης