Χρόνιος πόνος: Η εναλλακτική λύση που ανακουφίζει

Χρόνιος πόνος: Η εναλλακτική λύση που ανακουφίζει

Το είδος διαλογισμού που αποκαλείται «ενσυνειδητότητα» αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη επιλογή για την ανακούφιση από τον χρόνιο πόνο

Chronic_pain-1280x719
Ο χρόνιος πόνος ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού και η πλέον διαδεδομένη μη επεμβατική πρακτική για την αντιμετώπισή του είναι η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, την οποία όμως, δεν βρίσκουν χρήσιμη όλοι οι πάσχοντες.

Οι ερευνητές μίας συγκεντρωτικής ανάλυσης, που δημοσιεύθηκε στο Evidence Based Mental Health, μελέτησαν τα διαθέσιμα στοιχεία των κλινικών ερευνών, εξετάζοντας τόσο τη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία όσο και πρακτικές διαχείρισης του στρες με βάση την ενσυνειδητότητα (mindfullness) ως προς την αποτελεσματικότητά τους για τη θεραπεία του χρόνιου πόνου – του πόνου δηλαδή που δεν υποχωρεί μετά την πάροδο τουλάχιστον τριών μηνών.

Η ενσυνειδητότητα είναι ένα είδος διαλογισμού που επικεντρώνεται στην επίγνωση των σκέψεων, των συναισθημάτων, των σωματικών αισθήσεων και του άμεσου περιβάλλοντος την δεδομένη στιγμή. Οι τεχνικές διαχείρισης του στρες από την άλλη μεριά , στοχεύουν να βοηθήσουν τους πάσχοντες να αναπτύξουν τρόπους αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης του πόνου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης