Το κόλπο που κάνουν οι Γαλλίδες: Τρώνε λιγότερο και μασάνε περισσότερο

Το κόλπο που κάνουν οι Γαλλίδες: Τρώνε λιγότερο και μασάνε περισσότερο

Όταν είναι ώρα για μεσημεριανό ή βραδινό, οι Γαλλίδες κάνουν διάλειμμα από τα πάντα

Couple-eating
Έχουν πολλά μικρά μυστικά που τις βοηθούν να τρώνε λιγότερο και να είναι πιο σέξι και αδύνατες. Σας έχω μιλήσει ήδη για το «portion control» που έχουν (τη διατροφή με τις μερίδες ντε). Αυτή τη φορά θα σου πω για τον τρόπο που μασάνε το φαγητό. 

Φυσικά και έχεις ακούσει για το συγκεκριμένο «μυστικό» ξανά και ξανά αλλά το έχεις υιοθετήσει ποτέ; Οι μικρές αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σου είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει, λοιπόν, όταν μασάς περισσότερο το φαγητό σου.
Γιατί, λοιπόν, πρέπει να μασάς το φαγητό σου τόσο πολύ και γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό; 

1. Το μάσημα του φαγητού μπορεί να οδηγήσει στη μείωση των θερμίδων που καταναλώνεις.
2. Αυξάνει την ευχαρίστηση που παίρνεις από το φαγητό σας.
3. Είναι το πρώτο βήμα της πέψης.
Κλείσιμο
4. Απορροφάει ο οργανισμός σου με αυτόν τον τρόπο περισσότερα θρεπτικά συστατικά και υγρά που είναι σημαντικά για σένα και την υγεία σου.

Πώς να το κάνεις; 
Τις περισσότερες φορές είσαι τόσο πεινασμένη που το μόνο που θέλεις είναι να φας το φαγητό σου μέσα σε ένα λεπτό. Μην το κάνεις. Συγκρατήσου και δες το γεύμα σου σαν κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις καλά.
1. Συγκεντρώσου στο φαγητό που τρως.
2. Απόλαυσε το άρωμά του, γεύσου κάθε μπουκιά του, φάε αργά και μάσα κάθε μπουκιά για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.

Τι να μην κάνεις όταν τρως…
Όταν είναι ώρα για μεσημεριανό ή βραδινό, οι Γαλλίδες κάνουν διάλειμμα από τα πάντα. Σε κάθε εταιρία γίνεται ένα 45λεπτο μεσημεριανό διάλειμμα έτσι ώστε κάθε εργαζόμενος να μπορέσει να φάει το μεσημεριανό του με τους συναδέλφους ή τους φίλους του. Κάθονται, παραγγέλνουν, απολαμβάνουν κάθε μπουκιά και μασάνε το φαγητό τους πολύ. Δεν κάνουν τίποτα άλλο όση ώρα τρώνε. Δεν ασχολούνται με το κινητό ή το tablet τους και δεν κάνουν καμιά άλλη δραστηριότητα παράλληλα.

Εσύ; Απολαμβάνεις το φαγητό σου ή τρως σαν λιοντάρι που έχει να φάει 2 μερόνυχτα;
Κλείσε την τηλεόραση (μην σου πω να κλείσεις και το wifi και σε τρελάνω), πλύνε τα χέρια σου, άναψε ένα κερί και σέρβιρε το μεσημεριανό ή το βραδινό σου στα πιο όμορφα πιάτα σου.
Κάτσε στην καρέκλα σου και ξεκίνα το ταξίδι σου προς την απόλαυση ενώ συζητάς με την παρέα σου για το πώς κύλησε η μέρα σου. Νιώσε το φαγητό σου, μάσα το αλλά και θα αισθανθείς απόλυτα ικανοποιημένη. Κατά πάσα πιθανότητα ούτε που θα θελήσεις να φας όλο σου το φαγητό πράγμα που θα σε οδηγήσει σε ένα πιο αδύνατο σώμα.

Διαβάστε περισσότερα στο keepup
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης