Για πρώτη φορά: Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν ποντίκια από γονείς του ιδίου φύλου

mouse-tex-1

Συνολικά οι επιστήμονες δημιούργησαν 29 ζωντανά ποντίκια από 210 έμβρυα με τα ποντίκια αυτά να ενηλικιώνονται και να αναπαράγονται χωρίς να παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα

Τη γέννηση για πρώτη φορά ποντικιών από δύο μητέρες ανακοίνωσε για πρώτη φορά ομάδα Κινέζων επιστημόνων.

Η ίδια ομάδα επιχείρησε να δημιουργήσει ποντίκια και από δύο άρρενες γονείς αλλά τα συγκεκριμένα τρωκτικά επέζησαν μόνο μερικές ημέρες.

Αντίθετα τα ποντίκια από δύο θηλυκά όχι μόνο επέζησαν αλλά στη συνέχεια αναπαράχθηκαν.

Οι Κινέζοι επιστήμονες σημειώνουν ότι για την ώρα δεν υπάρχει κάποια τεχνική που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε ανθρώπους αλλά, όπως λένε, τα ευρήματά τους δείχνουν ότι οι βιολογικοί φραγμοί για αναπαραγωγή από γονείς του ιδίου φύλου μπορούν να ξεπεραστούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Αντίστοιχες προσπάθειες στο παρελθόν είχαν αποτύχει με τα νεογέννητα ποντίκια να παρουσιάζουν σοβαρές ανωμαλίες ενώ οι μέθοδοι που είχαν χρησιμοποιηθεί είχαν προκαλέσει γενετικές επιπλοκές σε ορισμένες περιπτώσεις σε βάθος γενεών.

Η έρευνα των Κινέζων επιστημόνων ερευνεί τις απαντήσεις στο ερώτημα που βασανίζει τους βιολόγους: γιατί είναι απαραίτητος στα θηλαστικά ο ίδιος αριθμός γενετικής συμβολής τόσο από τη μητέρα όσο και από τον πατέρα.

Συνολικά οι επιστήμονες δημιούργησαν 29 ζωντανά ποντίκια από 210 έμβρυα με τα ποντίκια αυτά να ενηλικιώνονται και να αναπαράγονται χωρίς να παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Η ΖΩΗ (θηλυ) ΤΟ ΖΩΟΝ (παραγωγό ουδέτερο)

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ.

Καραηττας

Χαρα που θα παρει ο Βαλιανατος!!

ΕΡΧΕΤΑΙ

Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΑ

Μαλακά - μαλακά αυτές οι ειδήσεις

να το παίρνουν σιγά - σιγά απόφαση τα κοκορόπουλα για το περιττό της ύπαρξης τους...........

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

Ω ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΑΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ...

Q

Ποντικια ΛΟΑΤΚΙ...

Με μεγάλη θνησιμότητα

βεβαίως, βεβαίως!

Μη χαίρεσαι

Υπομονή πλησιάζει...........

Το έχουμε πει

Δεν είναι κάτι καινούριο. Η φύση έχει προνοήσει να γίνεται και λέγεται παρθενογένεση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190618134017_spastikotita

Η σπαστικότητα εμφανίζεται μετά από τραυματισμό στις περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τις κινητικές δεξιότητες και αυξομειώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ επιδεινώνεται εξαιτίας της συναισθηματικής φόρτισης

Frezyderm1

Κάτω από τον ήλιο δεν είμαστε όλοι ίσοι. Τα ξηρά και συνήθως ανοιχτόχρωμα δέρματα έχουν ανάγκη από εξειδικευμένη αντηλιακή προστασία που θα ενυδατώνει, ενώ θα προστατεύει και θα αποτρέπει τη φωτογήρανση ενώ θα κάνετε ηλιοθεραπεία. Κάτι που μπορεί σήμερα να προσφέρει η επιστήμη