Η γονιμότητα μειώνεται αν έχω έλλειψη ιωδίου;

fertile

Η έλλειψη ιωδίου θεωρείται παγκοσμίως η πιθανότερη αιτία για την εμφάνιση υποθυρεοειδισμού

Το ιώδιο είναι ένα σημαντικό μεταλλικό στοιχείο του σώματος που συμβάλλει στη ρύθμιση της παραγωγής της θυροξίνης, της κύριας ορμόνης που παράγεται από τον θυρεοειδή αδένα και συμβάλει στην ανάπτυξη του σώματος. Η θυροξίνη διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση του κανονικού μεταβολισμού για όλα τα κύτταρα του οργανισμού.

Γιατί θεωρείται τόσο σημαντικό το ιώδιο και πού βρίσκεται;

Η έλλειψη ιωδίου θεωρείται παγκοσμίως η πιθανότερη αιτία για την εμφάνιση υποθυρεοειδισμού, αφού το ιώδιο είναι απαραίτητο για την παραγωγή των θυροειδικών ορμονών. Μάλιστα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά πως σήμερα, περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο μπορεί να έχουν έλλειψη ιωδίου, με 50 εκατομμύρια από αυτούς να πάσχουν από τα πιο σοβαρά συμπτώματα της ανεπάρκειας, όπως η εγκεφαλική βλάβη!

Το ιώδιο το βρίσκουμε σε διάφορες τροφές, όπως το αλάτι, τα ψάρια του αλμυρού νερού, τα οστρακοειδή, το τυρί και το γιαούρτι καθώς και τα αυγά.

Επίσης, η πρόσληψη ιωδίου διαφέρει ανάλογα με τη γεωγραφική θέση κάθε περιοχής. Αυτό σημαίνει πως οι περιοχές που βρίσκονται κοντά σε θάλασσα παράγουν προϊόντα που περιέχουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σε ιώδιο, σε σχέση με άλλες, πιο ορεινές περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

krosyam

Η αμερικανική εταιρεία που το κατασκεύασε,  καθησυχάζει ότι το τεστ της θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να απορρίπτονται έμβρυα που θεωρείται πιθανό να έχουν νοητική υστέρηση

Zevgari

Οι συγκρούσεις μέσα στην σχέση έρχονται όταν οι σύζυγοι χρειάζεται να θυσιαστούν για χάρη του γάμου τους ή όταν πρέπει να θυσιάσουν τον γάμο τους για χάρη του εαυτού τους