30 λεπτά άσκησης αρκούν για να αγαπήσεις το σώμα σου ξανά

weights-1948837_1920

Οι θετικές επιδράσεις των προπονήσεων που έχουν σύντομη διάρκεια διαρκούν και για περισσότερη ώρα!

Μια νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι μόλις 30 λεπτά άσκησης μπορούν να κάνουν κάθε γυναίκα να νιώσει πιο δυνατή!

Οι θετικές επιδράσεις των προπονήσεων που έχουν σύντομη διάρκεια δεν είναι μόνο έντονες, αλλά διαρκούν και για περισσότερη ώρα, ενισχύοντας την υγιή εικόνα των γυναικών για το ίδιο τους το σώμα.

Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες έχουν την τάση να «βλέπουν» και να εστιάζουν μόνο στα αρνητικά σημεία του σώματός τους, κάτι που ανησυχεί ιδιαιτέρως τους ειδικούς καθώς μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την ψυχολογική αλλά και σωματική τους υγεία, οδηγώντας σε χαμηλή αυτοεκτίμηση, κατάθλιψη, ακόμα και διατροφικές διαταραχές, όπως η νευρική ανορεξία.

Η έρευνα υποδεικνύει πώς η κατάλληλη γυμναστική μπορεί να επιδράσει θετικά στην ψυχολογία μας: συγκρίνοντας τις γυναίκες που γυμνάζονται στον ελεύθερό τους χρόνο, με εκείνες που κάνουν καθιστική ζωή, παρατηρήθηκε πως οι πρώτες παρουσίαζαν βελτίωση, σωματικά και ψυχολογικά, σε συντομότερο χρονικό διάστημα, ακόμα και στις περιπτώσεις που οι δεύτερες ακολουθούσαν κάποια δίαιτα ή διατροφή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο KeepUp

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190319142827_man_teeth

Η δυσάρεστη αναπνοή είναι πρόβλημα, αισθητικό, κοινωνικό, στοματικό αλλά ορισμένες φορές υποκρύπτει και υπολογίσιμα προβλήματα υγείας. Ας δούμε τα βασικά που πρέπει να γνωρίζουμε