Οκτώ τρόποι για να ανανεώσετε την σχέση σας!

couple-love

Η κοινή διαβίωση ακροβατεί ανάμεσα στην επιθυμία για τον διαρκή έρωτα και τις τριβές της καθημερινότητας

Καθώς τα χρόνια περνούν σε μία σχέση, το ζευγάρι ακολουθεί περισσότερο τα στερεότυπα παρά τις επιθυμίες του. Οι άνθρωποι έχουν την επιθυμία να μην φθαρεί η σχέση τους στο πέρασμα του χρόνου, φοβούμενοι τον νόμο της εντροπίας. Η κοινή διαβίωση ακροβατεί ανάμεσα στην επιθυμία για τον διαρκή έρωτα και τις τριβές της καθημερινότητας.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες προτάσεις με σκοπό την διαρκή ανανέωση της σχέσης:

Αυτογνωσία
Η διαδρομή προς την αυτογνωσία είναι η «βασιλική οδός» για την δημιουργία ουσιαστικής συντροφικής σχέσης και όχι μόνο. Όταν ανακαλύπτω τις ενδόμυχες πλευρές του εαυτού μου, όταν ξέρω τί είναι αυτό που θέλω και τί μπορώ να προσφέρω μπορώ να επιλέγω. Από την στιγμή που επιλέγω είμαι ελεύθερος, απαλλαγμένος από κάθε καταναγκασμό.

Προσωπική φροντίδα
Ο ερωτισμός στην σχέση είναι κινητήριος δύναμη ακόμα και έπειτα από πολλά χρόνια κοινής πορείας. Πόσο ερωτεύσιμος και ελκυστικός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που έχει παραμελήσει τον εαυτό του και έχει παραιτηθεί από το παιχνίδι της σαγήνευσης; Η ισορροπημένη διατροφή και η άθληση μπορεί να είναι οι σύμμαχοί μου προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μοναχικότητα
Το να μείνουμε ήρεμοι, χωρίς να κάνουμε τίποτα συγκεκριμένο, όπως να μιλάμε, να πίνουμε, να τρώμε ή να διαβάζουμε είναι σχεδόν ένα σενάριο αδιανόητο για τους περισσότερους ανθρώπους. Έτσι, ψάχνουμε την οικειότητα για να προστατευτούμε από την μοναξιά.Όμως πώς μπορώ να είμαι πραγματικά καλά με τον άλλον, όταν δεν μου αρέσει η παρέα του εαυτού μου; Όλοι μας χρειαζόμαστε μία ιδιωτική ζώνη που να ανήκει στον καθένα προσωπικά. Η ικανότητα να μένουμε μόνοι με τον εαυτό μας είναι προϋπόθεση για την ικανότητα να αγαπούμε και να αγαπιόμαστε σε βάθος χρόνου.

Κοινωνικότητα
Μερικές φορές το να βρίσκομαι σε μία μακροχρόνια σχέση μπορεί να περιορίσει τον κύκλο των επαφών μου. Όταν, όμως διακόπτονται οι σχέσεις με τους παλιούς γνώριμους είναι σαν να χάνω ένα κομμάτι της προσωπικής μου ιστορίας. Η κοινωνική ζωή τροφοδοτεί το ζευγάρι με ολοένα και περισσότερα ερεθίσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

osteo2

Μια στις τρεις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση παρουσιάζει οστεοπόρωση, ενώ στους άνδρες η νόσος εμφανίζεται με εξίσου μεγάλη συχνότητα μεν, αλλά μετά τα 65. Μήπως είναι η ώρα να κάνετε το κουίζ που αποκαλύπτει αν τα οστά σας κινδυνεύουν;

paidia1

Αν το βλαστάρι σας είναι ένας μικρός βιβλιοφάγος, τότε μπορεί το μέλλον που διαγράφεται μπροστά του να είναι λαμπρό