Πώς θα απαλλαγώ από τα πεταχτά αυτάκια;

montelo-aftia

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για την ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική διορθώνει μια γενετική ανωμαλία των αυτιών η οποία έχει να κάνει με 2 περιοχές. Πρώτον, με την υπερτροφική κόγχη και δεύτερον με την γενετική ανωμαλία τις ανθέλικας η οποία δεν είναι σχηματισμένη και έχει ως αποτέλεσμα τα αυτιά να φαίνονται πεταχτά. Πολύ συχνά, είναι δυνατόν αυτές οι 2 γενετικές ανωμαλίες να συνυπάρχουν, αλλά πιο συχνά είναι ξεχωριστές.

Βεβαίως, και οι 2 χειρουργούνται και θεραπεύονται. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές με τις οποίες διορθώνονται τα πεταχτά αυτιά και οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Σαν γενικό κανόνα τα αγόρια χειρουργούνται σε ηλικία 6-8 χρονών όταν αρχίζουν δηλαδή την σχολική ηλικία, ενώ τα κορίτσια συνήθως χειρουργούνται σε πιο μεγάλη ηλικία.

Τέλος, το χειρουργείο αυτό πραγματοποιείται και σε ενήλικες. Κατά την πρώτη επίσκεψη του ασθενούς, είναι πολύ σημαντικό να εξηγείται ακριβώς η όλη διαδικασία του χειρουργείου, να παίρνονται προεγχειρητικές φωτογραφίες, να αναλύεται στο πρόσωπο το πως κατά προσέγγιση θα είναι το αποτέλεσμα μετά το χειρουργείο, ώστε να προετοιμάζεται ο ενδιαφερόμενος ανάλογα.

Τι αναισθησία χρησιμοποιείται;
η τοπική αναισθησία είναι επαρκής γι αυτού του είδους την επέμβαση, η οποία μπορεί να συνδυαστεί και με νευροληπτοαναισθησία, σε περιπτώσεις που ο ασθενής είναι λίγο πιο αγχωμένος.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση:
Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 1 ώρα

Η ουλή είναι εμφανής;
Η ουλή κρύβεται πίσω από τα αυτιά, είναι μικρή και η επούλωση της είναι πάρα πολύ ικανοποιητική.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης