«Ντόπια» κάνναβη στα ράφια του Lidl στην Ελβετία

«Ντόπια» κάνναβη στα ράφια του Lidl στην Ελβετία

Η μεγάλη αλυδίσα σούπερ μάρκετ στηρίχθηκε σε παράμετρο του νόμου που είχε ψηφιστεί το 2011. Το νέο προϊόν διατίθεται σε συσκευασίες του 1,5 και των 3 γραμμαρίων

cannabis
Πόσο απέχει η εποχή που οι αγοραστές θα πηγαίνουν στο σούπερ μάρκερ και θα προμηθεύονται μαριχουάνα από τα ράφια με κάθε νομιμότητα; Στην Ολλανδία λειτουργούν καφέ, στα οποία μπορεί κάποιος να απολαύσει το τσιγάρο του, την πίτα και πολλά ακόμα προϊόντα που περιέχουν κάνναβη. Η Ελβετία, ωστόσο, πραγματοποίησε ένα βήμα παραπάνω. Ο Ελβετός που θέλει να κάνει χρήση κάνναβης αντί να καπνίσει το τσιγάρο του, θα πηγαίνει απλώς για... ψώνια στο σούπερ μάρκετ! Τα Lidl διαθέτουν πλέον στα ράφια τους, μαζί με άλλα είδη καπνού, κάνναβη και μάλιστα ντόπιας παραγωγής, ενισχύοντας και την τοπική οικονομία με τρόπους που κανείς δεν είχε διανοηθεί μέχρι τώρα.

Η πώληση κάνναβης στα ράφια της μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, στηρίχθηκε σε έναν νόμο που είχε περάσει το ελβετικό κοινοβούλιο το 2011, βάσει του οποίου οι ενήλικες άνω των 18, θα μπορούν να αγοράσουν και να κάνουν χρήση προϊόντων κάνναβης, μετά από ειδική επεξεργασία που θα έχουν υποβληθεί. Στόχος ήταν να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς λόγους, ωστόσο ανάμεσα στις παραμέτρους του, ήταν και η ποσότητα της ουσίας, πάνω στην οποία βασίστηκε η Lidl για να βγάλει στα ράφια του το νέο προϊόν.

Από το 2011, ωστόσο, δεν είχε γίνει χρήση του νόμου από αλυσίδες καταστημάτων. Τα Lidl, προφανώς μετά το «πράσινο φως» που πήραν από τη νομική τους υπηρεσία, δημιούργησαν έναν ειδικό χώρο, μαζί με τα άλλα είδη καπνού και πλέον πουλάνε κάνναβη ανοιχτά, με την επίδειξη μόνο μίας ταυτότητας που θα πιστοποιεί ότι ο αγοραστής είναι άνω των 18.

Η τιμή κάθε συσκευασίας του 1,5 γραμμαρίου κοστίζει λιγότερο από 10 ευρώ, σχεδόν διπλάσια σε σχέση με την αντίστοιχη ποσότητα του «απλου» καπνού. Η συσκευασία των 3 γραμμαρίων κοστίζει σχεδόν 12 ευρώ.

Η μεγάλη αλυσίδα, μάλιστα, έχει απευθυνθεί για τις προμήθειές της σε ντόπιες επιχειρήσεις και κυρίως σε μικρούς παραγωγούς που καλλιεργούν κάνναβη σε εσωτερικές εγκαταστάσεις ή σε ειδικά θερμοκήπια.

Πριν τα Lidl ωστόσο, τσιγάρα με κάνναβη είχε ξεκινήσει να πουλά από το 2017 η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Coop.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης