Πέντε στοιχεία που θα κάνουν την σχέση σας επιτυχημένη

kontasou

Πώς κατανοούμε πραγματικά τι σημαίνει μέσα σε μια σχέση η λέξη επικοινωνία

Είναι συχνό φαινόμενο σε όλες τις ηλικιακές παρέες να ακούσεις το πόσο δύσκολο είναι να βρεις τον κατάλληλο ή να επικοινωνήσεις και να ταιριάξεις σε μια σχέση. Ακούγοντας ποικίλες ιστορίες εντός και εκτός ψυχοθεραπείας θέλησα να αναφερθώ στις ερωτικές σχέσεις και να προσπαθήσω να περιοριστώ σε 5 σημεία που μπορούν να δώσουν «ανάσα ζωής» στη σχέση.

Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει μια σχέση επιτυχημένη ή με άλλα λόγια την κάνει λειτουργική;

Επικοινωνία

Ακούγεται τετριμμένο και χιλιοειπωμένο αλλά δεν νομίζω πως κατανοούμε πραγματικά τι σημαίνει μέσα σε μια σχέση η λέξη επικοινωνία. Επικοινωνία λοιπόν σημαίνει να εκφράζω τις σκέψεις μου, τα συναισθήματά μου, τους προβληματισμούς μου, τα όνειρά μου κτλ στον/στην σύντροφό μου.

Ωραία ως εδώ αλλά έρχεται η ώρα της διαφωνίας, του καβγά, ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και τότε καλούμαστε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας προκειμένου να λύσουμε την διαφωνία μας. Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν επικοινωνούμε με τον άλλον εξαπολύοντας ύβρεις, κατηγορίες, υιοθετώντας ειρωνικό ή πομπώδες ύφος.

“Έτσι αμυνόμαστε, δεν επικοινωνούμε..!”

Χρειάζεται λοιπόν να αποτραβηχτούμε για λίγο αν ο θυμός μας είναι σε υψηλά επίπεδα και μόλις ανακτήσουμε λίγο την ψυχραιμία μας να συζητήσουμε τι μας ενόχλησε, πως νιώθουμε και να αναλάβουμε μέρος της ευθύνης όταν χρειάζεται. Κατά έναν «μαγικό» (κατά κοινή ομολογία) τρόπο και ο/η συντροφός μας υιοθετεί παρόμοια στάση και έτσι επιτυγχάνεται η άμεση και ομαλή επίλυση της διαφωνίας μας. Πάνω απ’όλα νιώθουμε την εγγύτητα που μας εξασφαλίζει αυτή η διαδικασία ως ζευγάρι.

Διαβάστε περισσότερα στο
www.kontasou.com 

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Η σχεση

Ειναι σχεση ανδρογυνου.Εκτιμηση,ενοτητα ψυχικη,πνευματικη,σωματική. Θεμελιο της οικογενειας ο Ιησους Χριστος.Θεμέλιο βραχος,διοτι θα ελθουν στην πορεία της ζωης ολες οι καιρικές συνθήκες.Να υπαρχει υποχωρητηκοτητα,η ζωη τους θα ειναι φως,θα εχουν πραγματική αγαπη,πραγματικη ειρηνη και ευτυχία. Το βλέμμα της οικογενείας παντα θα βλεπει το βλέμμα του Ιησου Χριστου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190422131118_post_trauma-1280x720

Μεγάλη η συμβολή Ελλήνων επιστημόνων στο σχεδιασμό ενός έξυπνου συστήματος που μπορεί να διακρίνει τη φωνή ενός ανθρώπου που πάσχει από μετατραυματική διαταραχή, από κάποιον που δεν έχει τέτοιο πρόβλημα

ekepy_argos

Άσκηση ετοιμότητας ευρείας κλίμακας ανάμεσα στους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και την Πυροσβεστική Οι ασκήσεις του ΕΚΕΠΥ συνεχίζονται σε Μολάους και Κύθηρα