Έρευνα: Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι η κύρια αιτία αυτοκτονίας για πρωτοετείς φοιτητές

Έρευνα: Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι η κύρια αιτία αυτοκτονίας για πρωτοετείς φοιτητές

Οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι αιτία αυτοκτονικών σκέψεων και συμπεριφορών για πρωτοετείς φοιτητές - Τι δείχνουν τα στοιχεία σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Σε μια εποχή όπου η διαφορετικότητα είναι ακόμα «δακτυλοδεικτούμενη», ο σεξουαλικός προσανατολισμός μπορεί να ωθήσει πολλούς νέους ανθρώπους από την κοινωνική απομόνωση... στην αυτοκτονία.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι πρωτοετείς φοιτητές που οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις ανήκουν στη «μειονότητα» έχουν οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνουν αυτοκτονικές σκέψεις.

Πιο συγκεκριμένα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Leuven στο Βέλγιο, η οποία ανέλυσε στοιχεία για 13.984 πρωτοετείς φοιτητές από την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, το Μεξικό, τη Βόρεια Ιρλανδία, τη Νότια Αφρική, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, κατέληξε στο γεγονός ότι σχεδόν το ένα τρίτο των πρωτοετών φοιτητών σκέφτηκαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους... επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Leuven θεώρησαν ότι το πρώτο έτος σε μία σχολή θα μπορούσε να αποτελέσει την ιδανική στιγμή για να εξεταστούν όλοι οι σπουδαστές για πιθανό κίνδυνο αυτοκτονίας ώστε να μπορεί να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση, αν κριθεί αναγκαίο.

«Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε. . . ότι η σχετική αύξηση του κινδύνου εξακολουθεί να είναι μέτρια», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Philippe Mortier, ερευνητής νευροεπιστημών στο Πανεπιστήμιο Leuven.

«Ειδικά όταν εξετάζουμε τις απόπειρες αυτοκτονίας, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι οι περισσότεροι φοιτητές, που παλεύουν με θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, δεν θα αναπτύξουν σοβαρή αυτοκτονική τάση».

Να σημειωθεί ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, η αυτοκτονία ήταν η δεύτερη αιτία θανάτου για το 2015 μεταξύ εφήβων και νέων 15 - 29 ετών, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Παρόλο που οι αυτοκτονικές σκέψεις ή συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της ζωής ποικίλλουν ανά χώρα και κυμαίνονται από 15% έως σχεδόν 45%, η ηλικία έναρξης και η επιμονή στην αυτοκτονία, καθώς και οι παράγοντες κινδύνου ήταν παρόμοια μεταξύ όλων των νέων.

Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι οι σεξουαλικές μειονότητες, όπως οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι, οι αμφιφυλόφιλοι και οι transgender (LGBT) φοιτητές είχαν τέσσερις έως οκτώ φορές μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλους για αυτοκτονικές σκέψεις και συμπεριφορές. 

Ετεροφυλόφιλοι φοιτητές με εμπειρία σχέσης με το ίδιο φύλο είχαν περίπου τριπλάσιο έως τετραπλάσιο κίνδυνο, ενώ οι ετεροφυλόφιλοι φοιτητές που έλκονταν από ομοφυλόφιλους διέτρεχαν διπλάσιο κίνδυνο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι παράγοντες που αύξαναν τις πιθανότητες αυτοκτονικών σκέψεων και συμπεριφορών, αποτελούσαν η πίστη σε  διαφορετική θρησκεία από τον χριστιανισμό, το να είσαι γυναίκα, το να προέρχεται κάποιος από ανύπαντρους γονείς ή να έχει τουλάχιστον έναν νεκρό γονέα στην οικογένεια του. 

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Jimi

" Οι ομοφυλόφιλοι αν και δεν γεννάνε, εν τούτοις πολλαπλασιάζονται...!!!"

pan fal

δεν σωζεται ο πλανητης απο την ομοφυλοφιλια ακομα κι αν αυτοκτονησουν 100 πανεπιστημια , δηλαδη τι θα γινουν τα ομοφυλοφιλα ψαρια εντομα ερπετα φυτα και ρομποτ ? θα πρεπει κι αυτα ν'αυτοκτονησουν ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pills

Η Ελλάδα, μαζί με τη Νότια Ιταλία και την Κροατία βρίσκονται μεταξύ των πρώτων ευρωπαϊκών κρατών με την υψηλότερη αντίσταση στο αντιβιοτικό κλαριθρομυκίνη, ενώ προβλέπεται ότι η χώρα μας μαζί με την Ιταλία θα είναι μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ που έως το 2057 θα καταγράφουν τους περισσότερους θανάτους λόγω αντίστασης στα αντιβιοτικά

anoia

Η επιθετικότητα και η ταραχή που εκδηλώνουν οι πάσχοντες από άνοια είναι πιθανόν να αντιμετωπίζονται καλύτερα με άσκηση και μασάζ παρά με ηρεμιστικά φάρμακα υποστηρίζει νέα έρευνα

skylos

Όσοι σκέφτονται να βάλουν στη ζωή τους έναν σκύλο, πρέπει πρώτα να αναρωτηθούν εάν είναι ικανοί να του χαρίσουν τη ζωή που ορίζει η φύση του - Ποια τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε έναν σκύλο και ποιες είναι οι υποχρεώσεις του μελλοντικού ιδιοκτήτη/κηδεμόνα