Έρευνα: Οι πιο ευτυχισμένοι εργαζόμενοι είναι οι αυτοαπασχολούμενοι

Έρευνα: Οι πιο ευτυχισμένοι εργαζόμενοι είναι οι αυτοαπασχολούμενοι

Παρά την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που νιώθουν για το αν θα επιβιώσουν στο εργασιακό περιβάλλον - Όσοι είναι «αφέντες» του εαυτού τους νιώθουν μεγαλύτερη ικανοποίηση για τη ζωή τους

Οι αυτοαπασχολούμενοι είναι οι πιο ευτυχισμένοι εργαζόμενοι.
   
Κι όμως! Μπορεί να ζουν μέσα στην ανασφάλεια και το άγχος για το αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν στον σκληρό εργασιακό χώρο και να δουλεύουν περισσότερες ώρες, ωστόσο, είναι οι «αφέντες» του εαυτού τους.

Με λίγα λόγια, ευτυχισμένοι είναι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν πάνω από το κεφάλι τους έναν
προϊστάμενο να τους λέει τι να κάνουν...
 
Αυτό προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα πέντε χιλιάδων εργαζομένων σχεδόν απ' όλο τον κόσμο: την Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. 
 
Η έρευνα, που διενεργήθηκε από δύο πανεπιστήμια της Βρετανίας, του Sheffield και του Exeter, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, ο τολμών ...νικά! 
 
Ο εργαζόμενος που έχει δική του δουλειά, τουλάχιστον δεν καταπιέζεται, νιώθει ικανοποίηση από τη ζωή του και προγραμματίζει το χρόνο του έτσι ώστε να κάνει πράγματα που δεν θα μπορούσε εάν είχε αυστηρό ωράριο. Αυτός ο εργαζόμενος είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του κυρίως επειδή έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, μπορεί να καινοτομεί και έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει το εργασιακό του περιβάλλον.
   
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι Βρετανοί ακαδημαϊκοί μελέτησαν στοιχεία χιλιάδων εργαζόμενων από διάφορους τομείς - συμπεριλαμβανομένων της υγείας, των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης. Η μελέτη επικεντρώθηκε σε τέσσερις κατηγορίες εργαζομένων - μη διευθυντικά στελέχη, επιβλέποντες, μεσαία - ανώτερα στελέχη και διευθυντές.
     
Η κατάσταση ευφορίας και ψυχοσωματικής ικανοποίησης πηγάζει από την επίτευξη κάποιων στόχων, ωστόσο στην πραγματική ζωή τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Το να οργανώνει κανείς την επαγγελματική του ζωή, τον βοηθά να συντονίζει και την προσωπική του ζωή, δηλώνουν οι ειδικοί.
   
Οι παράμετροι που οδηγούν σε έναν ευτυχισμένο εργαζόμενο είναι αδιαμφισβήτητα η ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και στη ζωή, η αυτονομία, η ποικιλία, η ασφάλεια και τα υγιή ρίσκα. 

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ετσι ειναι

εισαι πιο ευτυχης αν εισαι αυτοαπασχολουμενος αλλα οταν ερχεται το κρατος να σου παρει το 50 % τοτε εισαι δυστυχης .Γι αυτο και δεν υπαρχει αναπτυξη

.

Αυτό το αρθρο δημοσιος υπαλληλος το εγραψε..

Ολα καλα

Ρε αφήστε τις μπούρδες!Οι πιο ευτυχισμένοι εργαζόμενοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.Απλα εχουν αποκτηνωθει και δε ξέρουν πόσο τυχεροί άνθρωποι είναι.

εγώ διαφωνώ,

μισθωτή και να μην επενδύω κεφάλαιο, χωρίς ευθύνες κοκ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

wine

Κατέρριψε το περσινό ρεκόρ των 12,3 εκατ. ευρώ - Τα έσοδα θα  θα δοθούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα των Hospices de Beaune, για τη χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού του νοσοκομείου της πόλης και τη συντήρηση του ιστορικού κτιρίου Hοtel-Dieu

altzheimer_main01

Αποκαλείται μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στα ευρωπαϊκά συστήματα Υγείας και όχι άδικα. Η νόσος Alzheimer είναι το τίμημα της σημαντικής αύξησης στο προσδόκιμο ζωής που έχει καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες.